2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī, Rīgas ielā naktī uz pirmdienu aiztur autovadītāju 2,46 promiļu reibumā

Jēkabpilī, Rīgas ielā naktī uz pirmdienu aiztur autovadītāju 2,46 promiļu reibumā

2.janvārī plkst.01.00 naktī Jēkabpilī, pa Rīgas ielu virzienā no Kurzemes ielas uz Zīlanu ielu,  vīrietis vadīja transportlīdzekli "Toyota Auris" diennakts tumšajā laikā bez iedegtām noteiktām ārējām apgaismes ierīcēm, iedegtiem priekšējiem gabarītlukturiem un tuvās gaismas lukturiem, informē Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska. 

Viņa norāda, ka policijas darbinieki transportlīdzekli apturēja un tika konstatēts, ka vadītājs atrodas 2,46 promiļu stiprā alkohola reibumā un bez transportilīdzekļa vadīšanas tiesībām. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas.  Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Tāpat uzsākts administratīvais process pēc Ceļu satiksmes likuma, 64. panta 2. daļas. Par braukšanu bez iedegtām noteiktām ārējām apgaismes ierīcēm diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam astoņu naudas soda vienību apmērā

Atstājiet komentāru