2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī kafejnīcā, pamanot apmeklētājiem ieroci, izsauc policiju

Jēkabpilī kafejnīcā, pamanot apmeklētājiem ieroci, izsauc policiju

3. februārī ap pulksten 18.20 valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jēkabpilī kādā kafejnīcā atrodas personas ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, informē Valsts Policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Viņa stāsta, ka Valsts policijas Austrumzemgales reaģēšanas vienība ieradās notikuma vietā un kafejnīcā pie galdiņa pamanīja jauniešu kompāniju un viņiem blakus uz krēsla šaujamieroci. Aplūkojot ieroci, konstatēts, ka tas ir straikbola ierocis un tas pieder vienai no jaunietēm. Pret jaunieti ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process. 

Madara Šeršņova atgādināja, ka pēc ieroču aprites likuma fiziskajām un juridiskajām personām atļauts izmantot straitbola ieroci tām piederošajā vai šo personu valdījumā vai turējumā esošajā nekustamajā īpašumā to norobežojot un izmantojot tādus izmantošanas apstākļus, lai nepieļautu vides, dzīvnieku un cilvēku dzīvības vai veselības vai citām personām piederošās mantas apdraudējumu, kā arī neapdraudot neapdraudot sabiedrisko drošību un neradot sabiedriskās kārtības traucējumus.

5.februārī ap pulksten diviem naktī Viesītē tika apturēts transporta līdzeklis Toyota un konstatēts, ka to vadījusi jauniete, pārvadājot lielāku pasažieru skaitu nekā to norādījis transportlīdzekļa izgatavotājs, proti, automašīnā atradās astoņas personas. Par šo pārkāpumu, saskaņā ar ceļu satiksmes likumu ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par lielāku pasažieru skaita pārvadāšanu nekā to norādījis transporta līdzekļa izgatavotājs. Par šādu administratīvo pārkāpumu tiek piemērots naudas sods transporta līdzekļa vadītājam 40 eiro apmērā.

3.februārī ap pulksten 14.50 VP Zemgales reģiona amatpersonas Jēkabpils novada Viesītē apturēja transporta līdzekli FORD, kura vadītājs atradās 1,69 promiļu reibumā un vadīja transporta līdzekli bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām. Šajā gadījumā par notikušo uzsākts kriminālprocess. 

2.februārī ap pulksten 12.20 Jēkabpils novada Aknīstē tika apturēts transporta līdzeklis Volkswagen Golf, kuru vadīja vīrietis, kas runāja pa tālruni, transporta līdzeklim atrodoties kustībā. Tāpat šis vīrietis nebija piesprādzējies ar drošības jostu. Tika veikta alkohola pārbaude vīrieša izelpā un konstatēts, ka viņš pie stūres sēdies 0,86 promiļu reibumā un bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām. Pret vīrieti uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – par tālruņa lietošanu, ja transporta līdzeklis atrodas kustībā un par nepiesprādēšanos ar drošības jostu. Savukārt par transporta līdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām ir uzsākts kriminālprocess.

Atstājiet komentāru