2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Soda vīrieti, kurš Viesītē lamā glābējus un cenšas iesist policistam, sievieti – par nepamatotu policijas izsaukšanu, kā arī reģistrē vairākas avārijas (FOTO)

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova informē par pagājušās nedēļas nogales un brīvdienu reģistrētajiem notikumiem Valsts policijas ZRP Austrumzemgales iecirknī.

12. februārī pulksten 00.30 valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jēkabpils novadā Viesītē ir nepieciešama policijas klātbūtne pie durvju atvēršanas. Valsts policijas Zemgales amatpersonas ieradās notikuma vietā, kur jau atradās neatliekamās medicīnikskās palīdzības darbinieki un VUGD darbinieki,  kā arī trīs nezināmas personas. VUGD darbinieki sāka durvju atvēršanu un tad viens no vīriešiem sāka traucēt ugunsdzēsēju, glābēju darbu, kā arī lamājās necenzētiem vārdiem. Pēc visa dzirdētā policijas darbinieki aicināja vīrieti nomierināties un ļaut ugunsdzēsējiem glābējiem strādāt, taču viņš turpināja lamāties necenzētiem vārdiem, kā arī pie durvju atvēršanas viņš centās iesist policijas darbiniekiem. Minētā persona tika aizturēta un tika veikta alkohola pārbaude vīrieša izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 2,44 promiļu reibumā. Prêt vīrieti uzsākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi – par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu un amatpersonas darbības traucēšanu, par sīko huligānismu un par atrasanos publiskā vietā tādā alkohola reibumā, kas traucē sabiedrisko kārtību.

11.februārī ap pulksten 17.20 valsts policijas Zemgales reģiona Jēkabpils iecirkņa amatpersonas Jēkabpilī, Transporta ielā apturēja transporta līdzekli AUDI kura vaditājs pārvietojās bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām, konstatēts, ka viņš pārvietojās ar automašīnu kurai nebija izdarīta OCTA un nav veikta valsts tehniskā apskate. Prêt autovadītāju uzsākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi par iepriekšminētajiem pārkāpumiem. 

9.februārī pulksten septiņiem vakarā valsts policijā saņemta informācija, Kūku pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis vadīja transporta līdzekli VOLVO pa autoceļu Rīga-Daugavpils un neievēroja, ka pa priekšu braucošais transporta līdzeklis AUDI bija apstājies, lai veiktu kreiso pagriezienu, neievēroja distanci, kā rezultātā notika sadursme. Pēc satiksmes negadījuma tika veikta alkohola pārbaude izelpā un konstatēts, ka transporta līdzekļa VOLVO vadītājs atradies alkohola reibumā. Vīrieša izelpā konstatētas 0,89 promiles alkohola. Uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – par drošas distances neievērošanu un transporta līdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē.

9.februārī ap pulksten 18.40 valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jēkabpils novada Asares pagastā notiek konflikts. VP ZRP Austrumzemgales iecirkņa amatpersonas ieradās norādītajā adresē un sastapa divas personas vīrieti un sievieti manāmā alkohola reibumā tika veiktas pārrunas un noskaidrots, ka konflikts abu starpā nav bijis, bet sieviete zvanījusi policijai, lai operatīvais dienests nogādā viņu uz viņas dzīvesvietu. Sieviete apstiprināja, ka tas tiešām tā ir bijis, ka pēc kopīgas alkohola lietošanas viņa vēlējusies, lai policija viņu nogādā mājās. Šajā gadījumā valsts policijā ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par policijas nepamatotu izsaukšanu. Atgādinām, ka par šādu nepamatotu speciālistu izsaukšanu ir paredzēts sods. Iespējams, brīdī, kad policija ir devusies uz šādu viltus izsaukumu reāla palīdzība nepieciešama citviet.   

9. februārī ap pulksten 16.10 valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jēkabpilī, Brīvības ielā apļveida krustojumā noticis ceļu satiksmes negadījums (attēlos), sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis vadīja transpoorta līdzekli Volkswagen pa Zemgales ielu un iebraucot Brīvības Zemgales ielas lokveida krustojumā neizpildīja ceļazīmes noteikto prasību, kā rezultātā nedeva ceļu transporta līdzeklim, kas brauca pa apļveida krustojumu, transporta līdzeklim BMW. Negadījumā cilvēki nav cietuši, valsts policijā uzsākts administratīvo pārkāpumu process pret transporta līdzekļa vadītāju  par ceļazīmes "Dodiet ceļu" neievērošanu.

8.februārī ap pulksten 13.00 Viesītes pagastā tika apturēts transporta līdzeklis Scania sakabē ar piekabi, kuru vadīja vīrietis būdams alkohola reibumā, vīrieša izelpā konstatētas 1, 59 promiles alkohola. Par notikušo uzsākts kriminālprocess.

7.februārī ap pulksten 23.00 valsts policijas amatpersonas Jēkabpilī, Brīvības ielā apturēja vīrieti, kurš vadīja velosipēdu alkohola reibumā. Viņa izelpā konstatētas 1,32 promiles alkohola. Tāpat tika konstatēts, ka viņš atrodas teritorijā bez deklarētas dzīvesvietas. Prêt vīrieti uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi – par dzīves vietas nedeklarēšanu un transporta līdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē.

8. februārī Aizkrauklē, kāda daudzdzīvokļu nama piektā stāva koplietošanas telpās smēķējam pieķertas divas nepilngadīgas jaunietes, kuras policistiem labprātīgi izsniedza pie sevis glabātās cigaretes. Pret vienu jaunieti sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi: par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpšanu, kas noteic, ka aizliegts smēķēt dzīvojamo māju kāpņu telpās, gaiteņos un citās koplietošanas telpās; par tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, kuri nav marķēti ar Latvijas akcīzes nodokļa markām, proti, meitenei somiņā bija cigarešu paciņa bez Latvijas akcīzes markas; par tabakas izstrādājumu glabāšanu, ja to izdarījis nepilngadīgais, jo somiņā atradās divas cigarešu paciņas — otra ar Latvijas akcīzes marku; par smēķēšanu, ja to izdarījis nepilngadīgais. Arī pret otru jaunieti sākti administratīvo pārkāpumu procesi par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpšanu — cigarešu glabāšanu un smēķēšanu, ja to izdarījis nepilngadīgais, un smēķēšanu dzīvomajās mājas koplietošanas telpās. Valsts policijas pārstāvji informē, ka šajā gadījumā visi materiāli par šiem pārkāpumiem tiks nosūtīti pašvaldības Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai par soda apmēru nepilngadīgajām personām.

Aculiecinieka foto

Atstājiet komentāru