2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpilī policijai ziņo, ka māte, kurai ir mazulis, ar draudzeni lieto alkoholu, mātei konstatē 1,8 promiles

Jēkabpilī policijai ziņo, ka māte, kurai ir mazulis, ar draudzeni lieto alkoholu, mātei konstatē 1,8 promiles

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa amatpersonas, reaģējot uz izsaukumu par to, ka kāda sieviete, iespējams, alkohola reibumā nepilda bērna aprūpes pienākumus attiecībā pret savu mazgadīgo bērnu, 19. februārī, ap pulksten 12.00 ieradās kādā adresē Jēkabpilī, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Ilze Jurēvica.

Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi konstatēja mazgadīgu bērnu, viņa māti un vēl vienu sievieti manāmā alkohola reibumā. Pārbaudot pilngadīgās personas, konstatēts, ka abas sievietes ir stiprā alkohola reibumā – 1999. gadā dzimušajai bērna mātei konstatēts 1,8 promiļu reibums, savukārt sievietes draudzenei 1,6 promiļu reibums.  

Ņemot vērā, ka sieviete šādā stāvoklī nespēj nodrošināt pilnvērtīgu bērna aprūpi un drošību, bērns tika nodots aprūpē citam ģimenes loceklim. Savukārt pret māti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību. 

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par šādu administratīvu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro. Šis materiāls pēc piekritības tiks nosūtīts pašvaldības administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai par piemērojamo soda apmēru.

Valsts policija pateicas iedzīvotājiem, kuri par šādām situācijām ziņo un iedrošina arī turpmāk sniegt informāciju, ja rodas aizdomas, ka kādā ģimenē bērns netiek pienācīgi aprūpēts vai pastāv citi draudi bērna veselībai un drošībai. 

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru