2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Zīlānos satiksmes negadījumā cieš divu auto vadītājas

Zīlānos satiksmes negadījumā cieš divu auto vadītājas

24. maija rītā pirms 9.00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirknis saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Kūku pagastā, Zīlānos notikusi sadursme starp automašīnu BMW, kuru vadīja 1993. gadā dzimusi sieviete un automašīnu Ford, kuru vadīja 1971. gadā dzimusi sieviete, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zemgales reģiona pārvaldes jautājumos Rūta Strautniece.

Automašīnas Ford vadītāja, iebraucot vienādas nozīmes ceļu krustojumā, nedeva ceļu otrai negadījumā iesaistītajai mašīnai, kā rezultātā notika ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā cietušas un miesas bojājumus guvušas abas transportlīdzekļu vadītājas un nogādātas Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. Par šo pārkāpumu automašīnas Ford vadītājai uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 58. panta pirmā daļas par ceļa nedošanu transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka. Sievietei piemērots naudas sods 15 eiro.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste informē, ka ugunsdzēsēji glābēji pēc šī ceļu satiksmes negadījuma atvienoja avarējušo automašīnu akumulatora klemmes un sakārtoja brauktuvi. Cilvēki izkļuva no transportlīdzekļiem pirms VUGD ierašanās. 

Volvo vadītājs notriec ceļa zīmi

24. maijā īsi pirms pulksten 16.00 Jēkabpilī kāds 1987. gadā dzimis vīrietis vadot automašīnu Volvo nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbrauca sadalošajai joslai un ceļa zīmei, bojājot to. Negadījumā neviena persona nav fiziski cietusi. Par šo pārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 53. panta vienpadsmitās daļas par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vai nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tā apdraudot satiksmes drošību. Vīrietim par šo nodarījumu piemērots naudas sods 25 eiro apmērā.

Soda velosipēdistu, kurš brauc reibumā

24. maijā īsi pirms pulksten 19.00 Aizkraukles novadā, Skrīveros kāds 1984. gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 2,83 promiles lielā alkohola reibumā. Par šo pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 62. panta ceturtās daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Velosipēda vadītājam piemērots naudas sods 170 eiro.

Atstājiet komentāru