2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilī vieglās automašīnas un velosipēdistu sadursmē cietuši divi desmitgadīgi bērni

Jēkabpilī vieglās automašīnas un velosipēdistu sadursmē cietuši divi desmitgadīgi bērni

Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Austrumzemgales iecirkņa jautājumos Rūta Strautniece informē, ka Jēkabpilī satiksmes negadījumā notriekti un cietuši divi desmitgadīgi velosipēdisti, pieķerti velosipēdisti braucam pamatīgā reibumā un autovadītāji bez vadītāja tiesībām, ka arī ar meža tehniku bojāta elektrolīnija Salas pagastā.

22. septembrī neilgi pēc pulksten 13.00 Jēkabpilī notika ceļu satiksmes negadījums starp “Volkwagen” markas automobili, kuru vadīja kāds 1995. gadā dzimis vīrietis un diviem velosipēdiestiem – 2013. gadā dzimušiem jauniešiem. Ceļu satiksmes negadījumā fiziski cieta abi velosipēdu vadītāji, kuri tika nogādāti medicīnas iestādē. Par notikušo uzsākts kriminālprocess.
 
22. septembrī īsi pirms pulksten 15.30 Jēkabpilī kāds 1970. gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 3,18 promiles lielā alkohola reibumā. Par šo pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process un piemērots naudas sods 170 eiro apmērā.
 
22. septembrī īsi pirms pulksten 18.00 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Jēkabpils novadā, Salas pagastā nenoskaidrots vadītājs, kurš iespējams vadījis meža tehniku, bojājis elektrolīnijas kabeli. Par šo nodarījumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.
 
22. septembrī neilgi pirms pulksten 20.00 Jēkabpilī kāds 2006. gadā dzimis jaunietis vadīja motorolleri bez attiecīgām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī transportlīdzeklim nebija iegādāta OCTA apdrošināšana. [ar šo pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.
 
22. septembrī īsi pirms pulksten 20.00 Līvānos kāds 2004. gadā dzimis jaunietis vadīja automašīnu “Audi” bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šo pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.
 
23. septembrī pulksten 18.00 Jēkabpils novadā, Ābeļu pagastā kāds 1979. gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 2,29 promiles lielā alkohola reibumā. Par šo pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process un piemērots naudas sods 170 eiro apmērā.
 
24. septembrī pulksten 15.00 Jēkabpilī kāds 1968. gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Opel”, būdams 2,63 promiles lielā alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šo pārkāpumu uzsākts kriminālprocess.

Komentāri (0-2/2)

  • Emīls
    25.09.2023 22:05
    Tomēr jāpievērš uzmanību ķiveru valkāšanai bērniem , Likums nosaka, ka bērniem, kas vēl nav sasnieguši 12 gadu vecumu, ķiverei ir jābūt obligāti. Diemžēl novēroju braucot no rīta gar skolu ka bērni neievēro šo noteikumu, sīkums bet var glābt dzīvību !
  • Ne par šo
    25.09.2023 21:29
    Ne par konkrēto gadījumu - liels lūgums velo un stavdrāžu vadītājiem - LIETOJIET LŪDZU SIGNĀLUS, kad tuvojamies gājējiem no aizmugures!!! Tiem zaļajiem brīnumiem izrādās IR funkcija - zvaniņš! Bet velobraucējiem, ja nav pāris € lai nopirktu zvaniņu, tad vismaz tuvojoties dodiet balss ziņu, ka tuvojaties , nevis klusējot nesaties virsū!

Atstājiet komentāru