2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Naktī no otrdienas uz trešdienu Jēkabpilī, Variešos, Antužos, Salā un Saukā uzdarbojušies zagļi, veiktas vairākas zādzības

Naktī no otrdienas uz trešdienu Jēkabpilī, Variešos, Antužos, Salā un Saukā uzdarbojušies zagļi, veiktas vairākas zādzības

Naktī no otrdienas, 26.septembra, uz trešdienu, 27.septembri, Jēkabpils novadā un pilsētā veiktas vairākas zādzības no privātīpašumiem un ēkām, kā arī transportlīdzekļiem, portalu Radio1.lv informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zemgales reģiona pārvaldes jautājumos Rūta Strautniece.

Garnadži ņēmuši visu, ko vien var panest un aizvest prom. 27.septembra rīts daudziem novada iedzīvotājiem sācies nepatīkam, jo rīta agrumā cilvēki konstatējuši, ka nakts aizsegā īpašumus apmeklējuši negaidīti viesi,, un iedzīvotāji nekavējoties par to ziņojuši Valsts policijai.

27.septembra rītā Jēkabpilī kāds 1995.gadā dzimis vīrietis konstatēja, ka no viņam piederošās "Audi" markas automašīnas bagāžas nodalījuma nozagti dažādi makšķerēšanas piederumi, kā arī piepūšamā airu laiva. Zādzības dēļ radīti materiālie zaudējumi 410 eiro apmērā.

Neilgi pēc plkst.8 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Jēkabpils novada Antūžos kāds 1967.gadā dzimis vīrietis konstatējis, ka no kūts ēkas nozagti vērtīgi darba instrumenti - motorzāģis, slīpmašīna un krūmgriezis.

Savukārt pusdienlaikā kāds 1963.gadā dzimis vīrietis Jēkabpils novada Salā konstatējis, ka, uzlaužot viņam piederošās garāžas durvis, no tās nozagti divi velosipēdi, divi slēpju pāri, zāles pļāvējs, kā arī frēze.

Ievērojamu laika sprīdi zagļi paviesojušies Jēkabpils novada Saukas pagastā, kur veikuši vairākas zādzības.

Neilgi pēc plkst.8 Saukas pagastā kāda 1971.gadā dzimusi sieviete konstatēja, ka ļaundari ir iekļuvuši viņai piederošajā jaunbūvē un no tās nozaguši dažādas sadzīves mantas, kuru starpā i-robots, putekļu sūcējs un stāvlampa, kā arī vairāki darba instrumenti - slīpmašīna, zāģis, perforators un citi.

Ap plkst.10 Saukas pagastā kāda 1951.gadā dzimusi sieviete konstatēja, ka no šķūnīša nozagts zāles pļāvējs.

Kāda cita 1971.gadā dzimusi sieviete neilgi pēc plkst.12 konstatēja, ka arī viņas īpašumā, kas atrodas Saukas pagastā, pastrādājuši garnadži un no kādas neaizslēgtas telpas aiznesuši krūmgriezi un motorzāģi.

Visos šajos gadījumos Valsts policijā nekavējoties sākts kriminālprocess, notiek apstākļu skaidrošana, kā arī turpinās aktīvi izmeklēšanas darbi.

Valsts policija atgādina, ka ārkārtīgi būtiska ir arī pašu saimnieku atbildība savu īpašumu pasargāšanā un aicina iedzīvotājus pārskatīt nepieciešamos drošības pasākumus.

Valsts policija aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem un pieskatīt ne tikai savu saimniecību, bet pievērst uzmanību arī kaimiņos notiekošajam. Valsts policija aicina ievērot un piefiksēt gan tuvumā pamanītas aizdomīgas personas, gan svešas automašīnas un nekavējoties ziņot par to policijai, zvanot pa tālruni 110.

Komentāri (0-3/3)

  • Jēkabpilietis
    30.09.2023 18:38
    pagājš ned pie auras man arī tika nozagts velo gaišas dienas laikā. biju policijā,bet tur neviens īsti nebija kas varēja palīdzēt, iecirknis viss tukšs.. par cik tagad garāks tumšais laiks, zagļiem tikai tas būs uz roku. Esat uzmanīgi!!! savukārt policijai derētu biežāk patrulēt,kas maz iespējams
  • Aga
    30.09.2023 17:24
    Atradīs zagļus? Šaubos!
  • Viņa
    30.09.2023 09:31
    Varieši, tātad pareizi ir Variešos nevis Variešās.

Atstājiet komentāru