2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Policija Jēkabpilī aiztur automašīnu ar braukšanai neatbilstošām riepām un pieķer dzērājšoferi

Policija Jēkabpilī aiztur automašīnu ar braukšanai neatbilstošām riepām un pieķer dzērājšoferi

Valsts policijas darbinieki Jēkabpilī aizturēja autovadītāju, kura automašīnai bija neatbilstošas riepas, lai piedalītos satiksmē, kā arī tika pieķerts dzērājšoferis, kurš pie stūres bija sēdies alkohola reibumā. 

Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Šeršņova informē, ka 23.novembrī ap pulksten 15.20 Jēkabpilī, Neretas ielā tika apturēts transporta līdzeklis “Volvo”, kura riepu protektora dziļums bija mazāks nekā normatīvajos aktos noteikts, proti, riepu protektora dziļums bija 1,31 milimetrs. Jāpiebilst, ka minimālais protektoru dziļums vasaras riepām ir 1,6 milimetri. Taču ņemot vērā kādi šobrīd ir laikapstākļi un ceļa segums, policija, aicina nevilcināties ar transporta līdzekļu riepu nomaiņu uz ziemas riepām, kuru protektoru dziļums ir 4 milimetri. Tāpat tiek aicināts izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu ātrumu, izvairīties no strauju manevru veikšanas, ievērot lielāku distanci no priekšā braucošajiem, jo palielinās bremzēšanas ceļš. Transporta līdzekļa vadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgiem uz tiltiem vai ceļu pārvadiem, kā arī ceļu līkumos vai krustojumos. Tāpat arī gājēji tiek aicināti būt piesardzīgi, jo ceļi ir slideni. Jāatceras, ka automašīnas bremzēšanas ceļš šādos laikapstākļos var būt garāks, tādēļ ceļu jāšķērso tikai tam paredzētajās vietās, pārliecinoties par to vai automašīnas vadītājs gājēju redz un vai paspēs apturēt savu transporta līdzekli.

24. novembrī ap pulksten 14.00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas patrulējot Jēkabpilī, fiksēja transporta līdzekli “Škoda”, kurš pārvietojās pa Rīgas ielu virzienā uz Varoņu ielas pusi un veica kreiso nogriešanās manevru uz degvielas uzpildes stacijas teritoriju, pārkāpjot ceļazīmes braukt taisni vai pa labi prasības. Transporta līdzeklis tika apturēts un konstatēts, ka to vadījis vīrietis būdams alkohola reibumā un bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām. Veicot alkohola pārbaudi, vīrieša izelpā konstatēts, ka viņš pie stūres atradies 1,85 promiļu reibumā. Valsts policijā pret transporta līdzekļa vadītāju uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Savukārt par transporta līdzekļa vadīšanu atrodoties alkoholisko dzērienu reibumā uzsākts kriminālprocess.

Atstājiet komentāru