2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Lauris Ļubka: Aizdomās turētie apzināti kurina nacionālo naidu, lai netieši mazinātu savu vainu slepkavības izdarīšanā

Lauris Ļubka: Aizdomās turētie apzināti kurina nacionālo naidu, lai netieši mazinātu savu vainu slepkavības izdarīšanā

Par Rēzeknē nošautā uzņēmēja Andra Ļubkas slepkavību aizdomās turētie apzināti kurina nacionālo naidu, lai netieši mazinātu savu vainu slepkavības izdarīšanā, norādīts Ļubkas ģimenes izplatītajā paziņojumā medijiem.

"Uzskatu, ka par mana tēva Andra Ļubkas slepkavību aizdomās turētās personas un to tuvinieki šobrīd apzināti apmelo manu tēvu nacionālā naida kurināšanā, lai tādējādi novērstu uzmanību no patiesajiem slepkavības iemesliem. Kā arī, apzināti publiski nomelnojot manu tēvu, notiek klajš mēģinājums ietekmēt tiesībsargājošās institūcijas un pat tiesu," paziņojumā medijiem norādījis 17. novembrī Rēzeknē nogalinātā uzņēmēja Andra Ļubkas dēls Lauris Ļubka.

Lauris Ļubka izsaka nožēlu, ka sabiedriskā medija LTV1 25. novembra ziņās rādīts sižets, kur savu viedokli par notikušo paudusi par slepkavību aizdomās turētā Igora Haita sieva, kā arī auto šoferis, kuram šobrīd ir aizdomās turētā statuss. Saņemot no žurnālistes ziņu dienu pirms bērēm, nogalinātā vīrieša ģimene no intervijas atteicās.

"Neskatoties uz to, ka zinu notikušā detaļas, es tās nevēlos šobrīd publiski iztirzāt.

Publiski iztirzājot mana tēva slepkavības detaļas, mēs traucēsim izmeklēšanas gaitai. Mūsu ģimenei ir svarīgi, lai noziedznieks saņemtu taisnīgu sodu," saka Lauris Ļubka.

Vienlaikus viņš uzsver, ka ģimenes uzņēmumā SIA "Lūsēni" strādā gandrīz 80% krievvalodīgu darbinieku, kā arī ukraiņi.

"Liela daļa mūsu sadarbības partneru īpašnieku ir krievu tautības cilvēki. Manu tēvu pēdējā gaitā pavadīja dažādu tautību cilvēki. Tāda ir mūsu reģiona specifika, kur jau gadu desmitiem bez naida, bet ar savstarpēju cieņu kopā strādājam un atpūšamies. Līdz ar to – par kādu starpnacionālā naida kurināšanu no mana tēva puses var runāt?" vaicā Lauris Ļubka.

"Esam pret starpnacionālā naida kurināšanu, izmantojot mūsu ģimenes traģēdiju. Esam pret starpnacionālā naida kurināšanu, lai ar šādiem zemiskiem paņēmieniem attaisnotu Andra Ļubkas slepkavību. Mūsu ģimenē notikusi traģēdija. Uz manu tēvu tika raidīti vairāki šāvieni viņa sievas un mazmeitas acu priekšā.

Saskaņā ar aculiecinieku teikto, mans tēvs nevienu nav aizvainojis vai pazemojis. Viņš nevienam nav uzbrucis vai jebkādā veidā kādu aizskāris. Mans tēvs tika nogalināts par to, ka kādam nepatika, kā viņš novietoja savu automašīnu," norādīts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Rēzeknē 17. novembra pēcpusdienā pie veikala "K Senukai" tika nošauts zemnieku saimniecības "Lūsēni" īpašnieks un Ludzas novada domes deputāts Andris Ļubka. Valsts policija drīz vien aizturēja aizdomās par slepkavības izdarīšanu meklēto Igoru Haitu.

Haita dzīvesbiedre Aļona un auto šoferis, kurš arī ir aizdomās turamais šajā lietā, intervijā Latvijas Televīzijai izklāstīja savu versiju par notikušo, apgalvojot, ka Andris Ļubka bijis agresīvs.

Aculiecinieka foto

Saistīta ziņa: Rēzeknē nošauts uzņēmējs un Ludzas novada pašvaldības deputāts Andris Ļubka (PAPILDINĀTS)

Komentāri (0-2/2)

  • diemžēl
    29.11.2023 09:27
    Stāvlaukumos veči vienmēr dominē! Tomēr sieviete, varēja a/mašīnu atdzīt nost, lai dāma var izbraukt no laukuma. Ja zvanīja, fotografēja, sūtīja un žēlojās vīram, tad konflikts jau izgāja no kontroles .
  • Jecis
    28.11.2023 23:10
    Nu tas sievas sacerējums tāds stipri neloģisks, ja arī veči mazliet iesmēja, ka dāma netiek ārā no stāvvietas, tas jau nav iemesls uzreiz slaktēt nost (ja vispār tāda epizode bija)!

Atstājiet komentāru