2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Viesītē satiksmes negadījumā cietuši divi cilvēki

Viesītē satiksmes negadījumā cietuši divi cilvēki

Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Šeršņova informē, ka Viesītē avārijā cietuši divi cilvēki, Jēkabpilī satiksmes negadījumu izraisījis iereibis autovadītājs un autoceļā Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste pieķerts dzērājšoferis.

1.decembrī ap pulksten 8.10 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jēkabpils novadā Viesītes pagastā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Sadursmē iesaistīti divi transporta līdzekļi – kravas transporta līdzeklis “Volvo” savienojumā ar piekabi un vieglais transporta līdzeklis “Dacia”. Negadījumā cieta transporta līdzekļa “Dacia” vadītājs un pasažiere, kuri ar gūtajām traumām tika nogādāti medicīnas iestādē. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti ceļu satiksmes negadījuma iemesli.

Uz negadījuma vietu tika izsaukts arī glābšanas dienests.

VUGD informē, ka piektdien, 1.decembrī plkst. 8.41 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jēkabpils novada Viesītes pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā bija notikusi smagās un vieglās automašīnas sadursme. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja cilvēku no vieglās automašīnas un nodeva NMPD mediķiem. Automašīnām tika atvienotas akumulatoru klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst. 9.50 darbs notikuma vietā noslēdzās.

2.decembrī ap pulksten 22.50 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jēkabpilī, Zaļā ielā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis vadījis transporta līdzekli “Chrysler” un nepārliecinoties par ceļu satiksmes drošību un meteoroloģiskiem apstākļiem nobrauca no ceļa braucamās daļas un ietriecās apgaismes stabā. Tika veikta alkohola pārbaude transportlīdzekļa vadītāja izelpā un konstatēts, ka viņš atradies 1,64 promiļu reibumā un vadījis transporta līdzekli bez autovadītāja tiesībām. Pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par ceļu satiksmes negadījumu, kurā par laimi cietušu cilvēku nav un kriminālprocess par transporta līdzekļa vadīšanu atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām.

30.novembrī ap pulksten 3.00 naktī  valsts policijas amatpersonas Jēkabpils novadā uz autoceļa Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste apturēja transporta līdzekli “Mercedes Benz”, kuru vadīja vīrietis būdams alkohola reibumā. Veicot alkohola pārbaudi vīrieša izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 0,91 promiļu reibumā. Vīrietim pie pārbaudes nav bijis klāt personu apliecinošu dokumentu. Šajā gadījumā pret vīrieti uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – par transporta līdzekļa vadīšanu, ja nav klāt autovadītāja tiesību vai personu apliecinošs dokuments un par transporta līdzekļa vadīšanu atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē.

Atstājiet komentāru