2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vandaļi turpina apķēpāt mājas Jēkabpilī. Policijai pagaidām nav izdevies notvert vainīgo (FOTO)

Ar Radio1.lv sazinājās jēkabpiliete Gita, kas informēja, ka pēdējo nedēļu laikā pilsētā parādās arvien jauni un jauni ķēpājumi uz māju sienām, kā arī citiem objektiem – elektroskapjiem, sētām un pat uz smilšu kastes. Apzīmēti gan privātīpašumi, gan pašvaldībai piederošie. Viņa interesējās, kāpēc policija neko nedara, lai notvertu māju apķēpātāju, jo tas ir īpašuma bojājums un, lai, likvidējot uzķēpātos ķeburus, pārkrāsotu ēku, izmaksas nav mazas. Turklāt šie ķēpājumi ir neglīti un degradē pilsētas ainavu.

Radio1.lv sazinājās ar valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālisti Rūtu Strautnieci, lai noskaidrotu vai policijā saņemti iesniegumi no iedzīvotājiem par ēku apķēpāšanu. Tāpat arī jautājām vai policijai ir izdevies notvert vainīgos, kad pagājušā gada jūlijā un augusta sākumā Jēkabpilī vairākas naktis pēc kārtas tika ar dažādiem ķeburiem apzīmētas ēkas un pat logu stikli Brīvības, Pasta, Viestura un Rīgas ielās.

Rūta Strautniece informēja, ka 19. janvārī īsi pirms pulksten 13.00 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka pagājušās nakts laikā Jēkabpilī ir apzīmēta ēkas siena, bojājot to. Par šo nodarījumu uzsākts kriminālprocess. Vairāk iesniegumu no iedzīvotājiem par īpašumu bojāšanu, tos apķēpājot ar dažādiem ķeburiem, neesot saņemts.

Savukārt saistībā ar īpašuma bojāšanu, ēkas apzīmējot pagājušā gada jūlijā un augustā vienā no epizodēm lieta ir izbeigta.  Pārējos gadījumos turpinās izmeklēšana, diemžēl, iespējamā vainīga persona nav noskaidrota, sacīja Rūta Strautniece.

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • Jecis
    02.02.2024 16:28
    Ķeburi kuri atkārtojas dažādās pilsētas vietās visdrīzāk nav vienkārši ķēpājumi, bet teritorijas iezīmēšana dažādām nelegālām apvienībām... jau labu laiku gan nav redzēts simbols kurš tieši tā pat tiek izmantots kā numurzīme ne tai lētākajai mašīnai....ja policija neparedzēja sakritību, tad trūkst vārdu....

Atstājiet komentāru