2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Policija Jēkabpils novadā un Rīgā atsavina aptuveni divus miljonus nelegālo cigarešu (FOTO)

Policija Rīgā un Zemgalē atsavinājusi aptuveni divus miljonus nelegālo cigarešu, portālu Radio1.lv informēja Valsts policija.

Policija 10.maijā aizturēja divas personas - 1984. un 1996.gadā dzimušus vīriešus. Ar mērķi realizēt cigaretes bez Latvijas akcīzes markām minētās personas Zemgales reģionā, Jēkabpils novadā, Aknīstes pagastā, tās pārvadāja ar kravas mikroautobusu, kas tika pavadīts ar vieglo automašīnu.

Veicot operatīvo darbu saistībā ar noziedzīgo nodarījumu, Valsts policijas darbinieki veica sankcionētu kravas mikroautobusa kratīšanu, kur tika izņemtas 1 500 000 "Marlboro" markas cigarešu bez Latvijas akcīzes markām.

Abas personas tika ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vietā, un tām piemēroti aizdomās turēto personu statusi, kā arī drošības līdzeklis - apcietinājums. Abi vīrieši jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par dažādu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Savukārt 22.maijā policija aizturēja 1970.gadā dzimušu vīrieti, kurš Rīgas pilsētas teritorijā realizācijas nolūkā uzglabāja cigaretes bez Latvijas nodokļu akcīzes markām.

Veicot sankcionētās kratīšanas vīrieša automašīnā un divos nekustamajos īpašumos, atrasts un izņemts 451 900 "Marlboro", "King", "Corset", "Winston" marku cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī 250 elektronisko cigarešu bez Latvijas nodokļu akcīzes markām.

Pēc procesuālo darbību veikšanas, 1970.gadā dzimušais vīrietis tika ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā, un personai piemērots aizdomās turētās personas statuss, kā arī drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Minētā persona iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā.

Ja izņemtās cigaretes būtu nonākušas nelegālajā tirgū, to vērtība būtu vairāk nekā 200 000 eiro.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par personām un faktiem saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu un alkohola apriti, likumsargi aicina informēt Valsts policiju, rakstot e-pastu: krpp3b1n@riga.vp.gov.lv vai nosūtot iesniegumu elektroniski portālā "latvija.gov.lv", izmantojot e-adresi, vai arī iesniedzot tuvākajā Valsts policijas iecirknī. Anonimitāte ir garantēta.

Foto: Valsts policija

Atstājiet komentāru