2024.gada 25. oktobris

Beāte, Beatrise

"Aizkraukles siltums" pārņems siltuma ražošanu un pārdošanu Jaunjelgavā

"Aizkraukles siltums" pārņems siltuma ražošanu un pārdošanu Jaunjelgavā

Aizkraukles novada dome slēgs līgumu ar SIA "Aizkraukles siltums", kas turpmāk būs atbildīga par siltumenerģijas ražošanu un piegādi Jaunjelgavā līdzšinējam SIA "EkoSil" klientam - pašvaldībai, liecina pašvaldības publiskotā informācija.
 

Līgums paredzēs siltumenerģijas nodrošināšanu uz vienu gadu - no 2024.gada oktobra līdz 2025.gada oktobrim. Pēc tam "Aizkraukles siltumam" tiks nodota arī tiešo līgumu slēgšana ar iedzīvotājiem un iestādēm.


Lēmums par piegādātāja maiņu pieņemts, jo pēdējā laikā iedzīvotāji bija spiesti saskarties ar regulāriem siltumenerģijas piegādes traucējumiem, apgalvo pašvaldībā. Tāpēc Aizkraukles novada dome pieņēma lēmumu lauzt līgumu ar "EkoSil".

Vienlaikus dome nolēma palielināt "Aizkraukles siltuma" pamatkapitālu par 67 000 eiro šogad un par 100 000 eiro - nākamgad. Pamatkapitāla palielināšana nepieciešama, lai iegādātos jaunas katliekārtas, ar kurām nodrošināt siltumapgādi daudzdzīvokļu mājām Liepu un Mednieku ielā.
 

Dome paredz, ka šie soļi Jaunjelgavas iedzīvotājiem nodrošinās kvalitatīvāku un stabilāku apkures sezonu nākamajā gadā.


"Aizkraukles siltuma" 100% kapitāla daļu īpašnieks ir Aizkraukles novada pašvaldība. Pamatkapitāls šogad pēc tā palielināšanas ir 1 135 446 eiro.

Jau ziņots, ka privātā uzņēmēja "EkoSil" katlu mājā, kura piegādā siltumenerģiju daudzdzīvokļu mājām Liepu un Mednieku ielās un pašvaldības ēkām - skolai, bērnudārzam, ārstu praksēm un birojiem iznomātām telpām Smilšu un Uzvaras ielās, sabojājās apkures katls, tādēļ "EkoSil" ir pārtrauca nodrošināt siltumapgādi.

Pašvaldība izmantojusi savus rezerves resursus, nodrošinot ēkās nepieciešamo temperatūru.

Atstājiet komentāru