2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Kāpēc nedarbojas luksofors Jēkabpils centrā?

Kāpēc nedarbojas luksofors Jēkabpils centrā?

Kāds iedzīvotājs portālam "Radio1" ziņoja par to, ka jau vairākas stundas Jēkabpilī, Vienības, Brīvības un Draudzības alejas krustojumā nedarbojas luksofori. Par to pārliecinājās arī Radio1 un novēroja, automašīnu kustība ir diezgan sarežģīta. Gājējiem šķērsot šo krustojumu bija vēl grūtāk un bīstamāk - daži automašīnu vadītāji respektēja žebru" un palaida gājējus, citi traucās pāri krustojumam, tāpēc pie pārejām dažam gājējam diezgan ilgi nācās gaidīt izdevīgu brīdi, lai teciņiem pārskrietu pāri.
 
Par to, kāpēc nedeg mluksofora gaismas, portāls Radio1 jautāja Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektoram Dainim Līcim. Viņš skaidroja, ka elektroapgādē radies pārrāvums un vajadzēs vismaz pāris stundas, lai gaismu luksoforos atjaunotu. Līdz tam viņš aicina gājējus un braucējus būt ļoti piesardzīgiem.
 
Jāpiebilst gan, ka šķērsot krustojumu virzienā gar Draudzības alejas krustojumu virzienā no centra uz katoļu baznīcas pusi ir sarežģīti arī tad, ja luksofors darbojas, jo zaļā gaisma deg ļoti īsu laiku un cilvēkam, kuram ir pārvietošanās grūtības, tikpat kā nav iespējams šķērsot ielu.
 
Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru