2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Skolēnus aicina piedalīties zīmējumu konkursā

Skolēnus aicina piedalīties zīmējumu konkursā

Jēkabpils Latviešu biedrība 2013.gada 11.maijā rīko konferenci “Daugava – likteņa un kultūras upe”, lai vairotu un izplatītu zināšanas par Daugavas lomu Latvijas tautas likteņgaitās, kultūrā, sadzīvē, folklorā, arheoloģijā, literatūrā un novadpētniecībā. Konferencē piedalīsies un lekcijas lasīs sabiedrībā labi pazīstami eksperti, pētnieki un literāti.

 

Jēkabpils Latviešu biedrība uzskata, ka Daugavas izpētei ir būtiska nozīme patriotisma veicināšanā un patriotiskajā audzināšanā, tādēļ aicina jauniešus un skolēnus iesaistīties radošo darbu konkursos, kas dos pienesumu Daugavas izzināšanā un vairos jauniešu radošo domāšanu. Tiek izsludināts zīmējumu konkurss.

 

Skolēnu zīmējumu konkurss “Mana Daugava šodien un rīt”

NOLIKUMS

1. Konkursa rīkotājs – Jēkabpils Latviešu biedrība sadarībā ar Jēkabpils Kultūras pārvaldi, Jēkabpils pilsētas bibliotēku un Izglītības nodaļu.

2. Konkursa mērķis – attīstīt skolēnu radošās spējas un domāšanu, izteikt vizuāli savu interesi par Daugavu, vairot tēvzemes mīlestību.

3. Konkursa tēma – zīmējums vai cita veida vizuālais darbs kura centrā ir Daugava, tās krastos dzīvojošie cilvēki, daba u.c..

4. Konkursa dalībnieki – Jēkabpils pilsētas, kā arī Salas, Aknīstes, Viesītes, Jēkabpils un Krustpils novadu skolu 5. - 9. klašu audzēkņi.

5. Radošā darba kritēriji:

1) darbs var būt uz A4 vai A3 formāta lapas, var būt zīmēts ar krāsainajiem zīmuļiem, krītiņiem vai guaša un akvareļkrāsām, vai cita veida krāsām pēc autora izvēles.

2) Darba otrā pusē obligāti jānorāda darba nosaukums, autora vārds, uzvārds, skola un klase, kurā mācās.

6. Konkursa norise:

  1. 2013.gada 18.marts – 2013.gada 7.maijs. Darbi tiek iesniegti Mārai Grīnbergai, Jēkabpils Radio1, Jēkabpilī, Brīvības ielā 116 vai nosūtīti uz adresi: Jēkabpils Latviešu biedrībai Vecpilsētas laukums 3 (Jēkabpils tautas nams), Jēkabpils, LV-5201.

  2. No 2013.gada 7. līdz 10. maijam žūrija izvērtē iesūtītos darbus.

  3. Konkursa noslēguma pasākums notiks 2013.gada 11.maijā konferences “Daugava – likteņa un kultūras upe” laikā Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā 3, Jēkabpils Tautas namā.

7. Vērtēšanas kritēriji: radošā izdoma vizuālajā noformējumā.

8. Konkursa žūrijas komisija: konkursu vērtēs Jēkabpils Latviešu biedrības pārstāvis, Jēkabpils Kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele un Jēkabpils Mākslas skolas pārstāvis.

9. Uzvarētāju apbalvošana.

Uz noslēguma sarīkojumu Jēkabpils latviešu biedrība aicinās 10 labāko darbu autorus. Trīs labāko darbu autori saņems Jēkabpils Latviešu biedrības balvas, būs arī pateicības balvas. No darbiem tiks veidota izstāde, ko pasākuma dienā izvietos Jēkabpils Tautas namā, vēlāk - Jēkabpils pilsētas bibliotēkā, pēc tam tie būs apskatāmi interneta vietnē Radio1.lv sadaļā Galerijas.

10. Konsultāciju saņemšana.

Sīkāku informāciju par konkursu un šo nolikumu var saņemt, nosūtot vēstuli uz e-pastu: jekabpilslb@inbox.lv, tālrunis: 28847615.

 

 

Atstājiet komentāru