2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Bīstamu vielu uz skolēnu kontroldarbu lapām nekonstatē

Bīstamu vielu uz skolēnu kontroldarbu lapām nekonstatē

"Zemessardzes ķīmijas eksperti nav konstatējuši bīstamas ķīmiskas vielas klātbūtni uz skolēna kotrnoldarba lapas, tādēļ policija neturpinās izmeklēšanu, kas tika uzsākta pēc tam, kad Jēkabpilī kāda skolotāja nonāca slimnīcā pēc skolnieku kontroldarbu labošanas - tā 8.aprīlī portālu Radio1 informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis.
 
Viņš secina: tā kā uz papīra nav konstatēta vispār nekāda ķīmiskā viela, alerģisko reakciju, visticamāk, izraisījis kaut kas cits.
 
Portāls Radio1.lv jau ziņoja, ka piektdienas vakarā kāda skolotāja Jēkabpilī nokļuvaslimnīcā pēc tam, kad uz mājām paņēma labot skolnieku darbus. Kā mediķiem teikusi skolotāja, uz kāda no darbiem bijusi nezināmas izcelsmes viela, un sievietei kļuvis slikti, sākušās alerģiskas reakcijas.
 

Informācija par nezināmas izcelsmes smakojošu vielu uz papīra tika saņemta 5.aprīlī plkst.20.55. Uz notikuma vietu izbrauca ugunsdzēsēju ķīmisko negadījumu glābšanas darbiem paredzētā automašīna, norobežota teritorija. Sadarbībā ar Nacionālo bruņoto spēku ķīmisko rotu veiktas radiācijas līmeņa pārbaudes, taču ķīmisko vielu koncentrācija negadījuma vietā nav konstatēta, informēja VUGD.

 

Papīri, uz kuriem atradās, iespējams, indīgā viela, tika nodoti policijai un par notikušo faktu bija uzsākta resoriskā pārbaude.  Glābšanas darbus pabeidza īsi pirms plkst.5 no rīta.

 

Kā noskaidrots pirmdien, skolotājai drīz kļuvis labāk un viņa palaista uz mājām.

 

Māra Grīnberga

 

 

 

Atstājiet komentāru