2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Spruktam kārtējais administratīvais sods

Spruktam kārtējais administratīvais sods

"Man jau šeit vieta ir iesildīta," ierodoties uz Jēkabpils pilsētas domes Administratīvās komisijas sēdi, sacīja aktīvists Pēteris Sprukts, un šiem vārdiem ir pamats, jo viņš patiesi ir kļuvis bezmaz par Administratīvās komisijas pastāvīgo klientu, kas gan nav fakts, ar ko varētu lepoties.
 
Šoreiz viņam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par Jēkabpils pilsētas pašvaldības saistošo noteikumu pārkāpumu, novietojot automašīnu zaļajā zonā Auseklīša ielā, kā arī par reklāmas objekta izvietošanu bez saskaņošanas ar pašvaldību. 
 
14.maijā Sabiedriskās kārtības sektora kārtībnieki 14.maijā konstatēja, ka P.Sprukts novietojis savu automašīnu zaļajā zonā pie neapdzīvotās mājas Auseklīša ielā un turpat arī izvietojis paša darināto saliekamo atkritumu konteineru, uz kura norādīts viņa vārds, tādējādi tas uzskatāms par reklāmas objektu. 
 
Sprukts atzina, ka tiešām novietojis savu auto zālienā, taču atkritumu konteineru par reklāmas objektu neuzskatīja, vien atzina, ka tiešām neko ar pašvaldību saskaņojis neesot. Viņš piebilda, ka konteineru atvedis, cēlu nolūku vadīts - lai palīdzētu diviem bezpajumtniekiem, kuri jau mēnešiem ilgi mitinās neapdzīvotās mājas pagrabā. 
 
Komisija noteica P.Spruktam naudas sodu - par auto novietošanu zaļajā zonā - 40 latu apmērā, bet par reklāmas objekta izvietošanu - 15 latu apmērā. Apvienojot abus sodus, kopējā summa tika noteikta 40 latu apmērā. 
 
Komisijā prasību bija iesniedzis arī SIA "Marno" īpašnieks Jānis Šmeiss, kam pieder šī māja. Viņš iesniegumā norāda, ka P.Sprukts atlauzis divus ar dēļiem aiznaglotos logus pirmajā stāvā, ielicis tur betona plātni un uzklājis laminātu kādā istabā, bez tam pie mājas nolicis pašbūvētu tualeti, kā arī lapeni - vasaras virtuvi. Viņš pieprasījis P.Spruktu sodīt par ielaušanos svešā īpašumā, turklāt neko nesaskaņojot - par savām darbībām Sprukts viņu nebija informējis. Tāpat SIA "Marno" īpašnieks iesniegumā norādījis, ka ielaušanās svešā īpašumā ir krimināli sodāms pārkāpums un par to jāierosina krimināllieta. 
 
Tāpat pēc pievienotās fotogalerijas varēja spriest, ka pie neapdzīvotās ēkas izlikts Latvijas valsts karogs. Tāpēc komisija aizrādīja, ka patiesībā arī tas ir pārkāpums, jo valsts karogu ir aizliegts izlikt pie remontējamām vai restaurējamām ēkām, kā arī pie graustiem, jo tā uzskatāma par necieņu pret Valsts karogu.
 
Sprukts komisijai iesniegtajā vēstulē norādīja, ka viņa rīcības nolūks esot palīdzēt diviem bezpajumtniekiem, kas mitinās neapdzīvotās ēkas pagrabā, sagādāt viņiem labākus dzīves apstākļus, ja jau ne valdība, ne pašvaldība to nedarot. Viņš ierosināja arī, lai pašvaldība bezpajumtniekus atuto, apģērbj un pabaro, kā arī ievieto tādā sociālajā mājā, kur viņus apsargātu policija. Taču šis ierosinājums nekādu atsaucību neguva un apspriests netika. 
 
Tādējādi Spruktam ir vēl viens sods pāris mēnešu laikā, jo tikai pavisam nesen viņš jau saņēma sodu par patvaļīgu būvniecību Pils rajonā.
 
Administratīvās komisijas pārstāvji norādīja, ka dialogs ar aktīvistu neveidojas, jo viņš komisijas teikto nedzird vai arī nevēlas dzirdēt. Sprukts arī neesot samaksājis nevienu līdz šim vairāku gadu laikā uzlikto administratīvo sodu, aizbildinoties ar mazo pensiju un cēlajiem, labdarīgajiem mērķiem.
 
Jāpiebilst, ka diezin vai jēkabpilieši atbalstītu viņa ierosinājumu par saviem nodokļiem uzturēt bezpajumtniekus, kuri nekad nav strādājuši godīgu darbu un viņu vienīgā aizraušanās ir grādīgais.
 
Tāpat var uzskatīt, ka viņam izdevies diezgan pamatīgi ietekmēt ārpus Jēkabpils dzīvojošo cilvēku viedokli par pilsētu negatīvā nozīmē, jo kāds gan viedoklis var veidoties, ja nepārtraukti tiek atgādināts par Jēkabpils nesakoptību. Ja tas ir tikai Sprukta viedoklis, lai tā būtu, bet ja viņu "iedvesmo" kādas citas personas, jo ļaunāk.
 
Māra Grīnberga
 
Attēlā: automašīna zālājā, pie loga - Latvijas karogs, tālumā - saliekamais atkritumu konteiners.
 
 

Komentāri (0-3/3)

  • Viedoklis
    02.07.2018 18:15
    Kad sāks iekasēt naudu par graustu uzturēšanu Jēkabpilī? Auseklīšos 2 smukas piecstāvenes jau ilgi "uzlabo" Jēkabpils skatu! Labi, ka jau kādu laiciņu no viņām pašnāvnieki nav atkal metušies lejā! Bet re - Sprukts ļauns - graustu īpašniekam pret viņu ir pretenzijas! M A R A Z M S ! ! !
  • Guest
    02.07.2018 18:15
    Un kur tad ir domes viedoklis ,ko darīt ar šādiem bezpajumtniekiem?
    Vai kāds no Jums grib varbūt viņus ņemt pie sevis lielajā mājā vai atvēlēt kādu lieku istabu,ja pašam nevajag???
  • jaa
    02.07.2018 18:15
    vai tad beidzot dome nevar atrast ar viņu kopīgu valodu un iesaistīt pilsētas labiekārtošanā? Tie latvieši kā āksti. Domē kungi un dāmas tikai pakaļas audzē, lai atrisinātu šādu problēmu, iespējams, vēl tūkstotis pie algas jāpieliek :D

Atstājiet komentāru