2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

"Cerību salas" sporta spēlēs visi ir īpaši un visi ir kopā!

"Cerību salas" sporta spēlēs visi ir īpaši un visi ir kopā!

Svētdien Jēkabpils bērnu un jauniešu invalīdu biedrības “Cerību sala” rīkotajās 3.sporta spēlēs bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Jēkabpils sporta centra stadionā skanēja smiekli un sajūsmas saucieni, jo šis ļoti gaidītais pasākums bija bija pulcinājis vairāk nekā 70 dalībnieku no Aizkraukles, Daugavpils un Jēkabpils, kā arī viņu vecākus, brāļus un māsas.

 

Biedrības valdes priekšsēdētāja Aija Kvēpiņa uzsvēra, ka visas sacensību disciplīnas palikušas tās pašas, kas iepriekš: dārti, bumbiņu mešana grozā un vārtos, bumbiņu ripināšana, līšana caur tuneli, zābaku mešana, kāpelēšana pa laipām, skriešana 30 un 60 metru distancē un lēkšana ar bumbu. Taču šogad klāt nākusi jauna disciplīna – bērnu vešana ar ķerrām.

 

Spēles, kā tas pieklājas, sākās ar svinīgo gājienu, kura priekšgalā gāja Lūsis un plīvoja "Cerību salas” karogs. Pēc tam tika svinīgi ienesta un aizdegta sacensību lāpa, biedrības sadarbības partneri saņēma balvas, un sacensības varēja sākties.

 

Īpašais pārstiegums šogad bija sporta un izglītības biedrības “Ķepas spiediens – sirdssuns” sagādātā iespēja bērniem pastaigāties ar īpaši apmācītiem suņiem, jo biedrībai viens no darbības virzieniem ir kanisterapija, kas noder gan īpašajiem bērniem, gan visiem citiem, kam nepieciešama saskarsme ar šiem četrkājainajiem mīluļiem. Dalībnieki startēja visās disciplīnās, bet ar īpašu sajūsmu devās pie šiem suņiem, ko ikviens vēlējās samīļot un paglaudīt vai paturēt klēpī.

 

Sporta spēļu noslēgumā balvas, protams, saņēma itin visi dalībnieki un mājup devās priecīgi un apmierināti, sakot paldies spēļu rīkotājiem.

 

Vairāki dalībnieki izteica arī savu vērtējumu šīm sporta spēlēm.

 

Aiga: “Mēs te esam pirmo reizi. Tas ir ļoti labs kopības pasākums. Tā ir arī sevis pārvarēšana katram no šiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tādas sporta spēles ir noteikti vajadzīgas un tās būtu jāatbalsta ne tikai pašvaldībai, bet arī valstij.”

 

Inga: "Tas ir ļoti nepieciešams, jo šiem bērniem to aktivitāšu nemaz nav tik daudz. Tas ir ļoti labi. Paldies rīkotājiem! Tas ir brīnišķīgi – kaut kur iziet un pabūt tādā pašā sabiedrībā, kur ir līdzīgi bērni, paskatīties, kā viņi uzvedas, ko viņi dara. Vēlreiz paldies rīkotājiem!"

 

Dzintra: "Es to vērtēju ļoti pozitīvi! Tas ir ļoti labi. Mans bērns, piemēram, ir tik laimīgs un priecīgs, ka šorīt pat negulēja, cēlas nezin cik agri augšā, lai varētu nākt uz šejieni, paskatīties un piedalīties. Ļoti patīk! Paldies visiem, kas to visu sarīkoja!"

 

Valērijs: "Tādas sacensības jārīko biežāk. Esam šeit pirmo reizi, bet mums patīk."

 

Māris: "Te ir burvīga atmosfēra, ir iespēja atpūsties, sevišķi labi tiem bērniem, kuriem grūti ikdienā iziet kaut kur ārā. Te var kaut ko padarīt. Esam piedalījušies visas trīs reizes un ļoti gaidām šīs spēles."

 

Lāsma: "Mēs šeit esam trešo gadu, un mēs šīs spēles ļoti gaidām. Mums patīk. Sevišķi patika lēkt ar bumbu un zābaka mešana. Tas mums arī vislabāk izdevās. Vispār ir patīkami atpūsties kopā visai ģimenei."

 

Vineta: “Esam šeit trešo gadu, piedalāmies katru reizi un šeit ir jauka atmosfēra, ir tāda kopības sajūta, ka tie īpašie bērni tomēr nav atdalīti no parastajiem, te ir visi kopā – veselie un īpašie. Foršs pasākums!”

 

Biedrības “Cerību sala” sporta spēles finansiāli un visādi citādi atbalstīja Jēkabpils pilsētas, Krustpils un salas novada pašvaldības, Jēkabpils sporta centrs, SIA “Dona”, Valsts policija, kas nodrošināja dežūru sacensību laikā, un biedrība “Jauniešu klubs “JK Nams””, kuras pārstāvji iejutās tiesnešu lomās katrā disciplīnā.

 

Māra Grīnberga

 

Foto: Iveta Skolniece, "Jaunais Vēstnesis" speciāli portālam Radio1.lv

 

 

Atstājiet komentāru