2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Gargrodes kūdras purvā dzēš vairāk nekā 12 stundas (papildināta)

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Gargrodes kūdras purvā dzēš vairāk nekā 12 stundas (papildināta)

Vakar Salas novadā Gargrodes purvā, kūdras izstrādes uzņēmumā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties kūdras grēdām 3200 kvadrāmetru platībā.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, ugunsgrēks izcēlies ap pulksten 11. Aizdegušās astoņas kūdras grēdas, katra 400 kvadrātmetru platībā. VUGD Jēkabpils daļas komandieris Dzintars Cvilikovskis stāsta, ka dzēšanā pavisam piedalījās astoņas autocisternas - no Jēkabpils, Līvāniem, Aknīstes, Viesītes, Neretas, Pļaviņām, kā arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Salas. Bija izsaukti arī ugunsdzēsēji no Daugavpils, taču, kad viņi ieradās, ugunsgrēks jau bija likvidēts.

 

Ņemot vērā platību un kūdras degšanas īpatnības, izsludināts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Neilgi pirms pulksten 19 ugunsdzēsējiem izdevies ugunsnelaimi lokalizēt, bet ap pusnaktī tā likvidēta.

 

Dzintars Cvilikovskis gan uzskata, ka gluži par likvidētu šo ugunsnelaimi uzskatīt nevar, kaut arī degšana mitējusies, jo kūdra var gruzdēt arī mēnesi un vairāk.Lai uzraudzītu situāciju, arī šorīt turp devušies ugunsdzēsēji.

 

Sagatavoja Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru