2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Miķeļdienas gadatirgū skalda resnākos ķirbjus, andelējas un ļaujas lustēm (FOTO)

Miķeļdienas gadatirgū skalda resnākos ķirbjus, andelējas un ļaujas lustēm (FOTO)

Svētdien rosība līdz vēlai pēcpusdienai valdīja Jēkabpilī, vecpilsētas laukumā, kur ražotājus, pārdevējus un pircējus pulcēja tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus.

 

Pasākuma rīkotāja Krustpils kultūras nama direktore Ruta Kalniņa sacīja, ka tirgū piedalās aptuveni 150 ražotāju gan no Jēkabpils apkaimes, gan tālākām vietām. Plašā klāstā bija dažādi stādi – gan augļu koku, gan puķu un ogulāju stādi. Kā jau rudenī, liels bija arī ābolu piedāvājums, savukārt pie gaļas stendiem, kur bija nopērkami mājas kūpinājumi, pat veidojās diezgan garas rindas. Kā aizvien , savus darinājumus piedāvāja amatnieki un rokdarbu meistari.

 

Tirgus laikā bija iespēja arī izklaidēties un baudīt kultūras programmu, jo uzstājās Krustpils kultūras nama deju kolektīvs “Krustpilietis”, krievu dziesmu ansamblis “Bariņa”, kā arī Kokneses spēlmaņu kopa “Skutelnieki” un eksotisko deju studija. Tika arī nosvērti un sadalīti lielākie un smagākie ķirbji.

 

Kā sacīja Ruta Kalniņa, šoreiz nācies iztikt bez galvenās tirgus atrakcijas – umurkumura, jo Vecpilsētas laukumā to uzrīkot neļāvuši drošības apsvērumi, toties netrūka visādu citādu izdarību un konkursu.

 

Tirgus rīkotāji bija apmierināti ar kuplo apmeklētāju skaitu un norādīja, ka, iespējams, nākamgad Miķeļdienas tirgus jārīko tieši Vecpilsētas laukumā, kur ir daudz vairāk vietas un ērtāka piekļūšana stendiem.

 

Māra Grīnberga

 

mikelss1

 

mikelss3

 

mikelss4

 

mikelss5

 

mikelss7

 

mikelss8

 

mikelss9

 

mikelss10

 

mikelss11

 

mikelss12

 

mikelss13

Atstājiet komentāru