2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Skvēru sola labiekārtot Pasta ielas rekonstrukcijas laikā

Skvēru sola labiekārtot Pasta ielas rekonstrukcijas laikā

"Jēkabpilī netrūkst parku un skvēru, bet manuprāt, tos neviens nekopj tā, kā tas pieklātos. Tā, piemēram, Kena parkā ir tikai daži soliņi, mazajai estrādei sen nav jumta. Taču vēl nepievilcīgāks ir skvērs Pasta un Akmeņu ielas stūrī (iepretim "Violai"). Agrāk tur bija strūklaka, soliņi, viss tīrs un sakopts, bet tagad nav nekā, turklāt tieši uz skvēra pusi ir pavērsta logu darbnīcas sētas puse, kas vairāk atgādina noliktavu un skatu skaistāku nepadara. Apkārtējo māju iedzīvotāji skvēra malā regulāri ierīko nelegālu atkritumu izgāztuvi. Skumji, ka gandrīz pašā pilsētas centrā valda tāda nekārtība. Vai šo skvēru nav paredzēts sakārtot?" portālam Radio1.lv jautāja kāds lasītājs.
 
Portāls radio1.lv pārliecinājās, ka stāstītais atbilst patiesībai un pie logu darbnīcas patiešām grēdās sakrauti logu rāmji un citas mantas, bet lapu kaudzē pie skvēra malas mētājas arī plastmasas pudeles un citas drazas. Atbildes uz lasītāja jautājumu meklējām Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.
 
Pilsētas galvenā arhitekte Laura Krastiņa skaidro, ka skvēru paredzēts labiekārtot tad, kad tiks īstenots pasta ielas rekonstrukcijas projekts. Līdz tam neesot jēgas ieguldīt līdzekļus skvēra sakārtošanā. Tam patlaban arī neesot naudas. Pasta ielas rekonstrukcijas projekts ir izstrādāts, bet pagaidām nav zināms, kad to varēs sākt īstenot un kad tam būs finanšu līdzekļi.
 
Pasta ielas rekonstrukcijas laikā paredzēts atjaunot arī tai pieguļošos Akmeņu un Jēkaba ielu posmus un skvērus.
 
Māra Grīnberga

Komentāri (0-1/1)

  • znots
    02.07.2018 18:15
    Tagad tur izskatās drausmīgi

Atstājiet komentāru