2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Kūlu vairāk dedzina nevis laukos, bet pilsētā

Kūlu vairāk dedzina nevis laukos, bet pilsētā

Tāpat kā visur Latvijā, arī Jēkabpilī un novados pieaug pērnās zāles ugunsgrēku skaits. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigādes Jēkabpils daļas vecākais inspektors Ivars Osma stāsta, ka pagājušajās brīvdienās reģistrēti septiņi kūlas ugunsgrēki.

Lielākais no tiem bijis šorīt Jēkabpils Mežaparkā, kur k;ūla dega 20 tūkstošu kvdarātmetru platībā. Pirmais sausās zāles degšanas gadījums šogad konstatēts jau 2.februārī Jēkabpilī, bet pavisam šajā sezonā saņemti 25 izsaukumi uz šādiem ugunsgrēkiem, turklāt kūlu daudz vairāk svilina nevis laukos, bet pilsētā – pavisam 17 no kopējā skaita. Turklāt platības bijušas visdažādākās – no pieciem līdz pat 20 tūkstošiem kvadrātmetru.

Ugunsdzēsēju pieredze liecina, ka arī citviet Latvijā kūla vairāk tiek dedzināta tieši pilsētās, kas nozīmē, ka tajās ir daudz nesakoptu teritoriju.

Ugunsdzēsēji arī atgādina, ka sods pienākas ne tikai par kūlas dedzinšānu, bet arī par īpašuma nesakopšanu, kas veicina sausās zāles svilināšanas gadījumus.

Vienīgais ar kūlu nesaistītais gadījums bijis vakar, kad Jēkabpilī, Slimnīcas ielā, dega šķūnītis piecu kvadrātmetru platībā.

Atstājiet komentāru