2024.gada 15. maijs

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Braukšanas apstākļi Jēkabpils apkaimē apgrūtināti

Braukšanas apstākļi Jēkabpils apkaimē apgrūtināti

Braukšanas apstākļus uz Latvijas galvenajiem autoceļiem šorīt daudzviet apgrūtina apledojuma veidošanās, tomēr brauktuves tiek tīrītas un kaisītas ar pretslīdes materiāliem.

Jēkabpils apkārtnē braukšanas apstākļi posmā Pļaviņas – Jēkabpils un Jēkabpils – Līvāni braukšanas apstākļi šorīt ir apmierinoši. Savukārt posmā Jēkabpils – Varakļāni tie ir apgrūtināti, ceļi sniegoti, tos kaisa un tīra. Uz visiem reģionālajiem un vietējiem ceļiem Jēkabpils apkaimē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti.

Gaisa temperatūra Jēkabpilī šorīt agri no rīta bija mīnus seši grādi, no rīta nedaudz snieg. Vēlāk gaisa temperatūra paaugstināsies no -3 līdz +3 grādiem un dienas laikā var būt slapjš sniegs un lietus.

Šorīt valsts autoceļu uzturēšanas darbos kopumā ir iesaistītas 147 ziemas dienesta tehnikas vienības. Brauktuves tiekot gan apstrādātas ar pretapledojuma materiālu, gan attīrītas no sniega.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Turklāt LVC atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs.

Atstājiet komentāru