2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilī piestās vikingu kuģis "Nameisis"

Jēkabpilī piestās vikingu kuģis "Nameisis"

Šodien aptuveni ap pulksten desmitiem Daugavā pie Jēkabpils piestās Daugavas ekspedīcijas vikingu kuģis "Nameisis".
 
 
Jēkabpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Margita Liepiņa sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka kuģa piestāšanas laiks vēl var tikt precizēts.
 
 
Kuģis ir 12 metrus garš, 2,5 metrus plats. Tā karkass ir izgatavots no ozola, bet apšuvumam izmantota sibīrijas lapegle. Uz tā var atrasties ne vairāk kā 20 cilvēki. Kuģim ir dīzeļmotors ar 20 kW jaudu, 24m² liela bura un 12 airi. Kuģis izklāts ar mežacūku ādām un izrotāts ar 12 vairogiem. Uz klāja uzstādīta laba mūzikas atskaņošanas aparatūra, lai brauciens būtu jautrāks un emocionālāks, kā arī lai labāk saklausītu kapteiņa stāstīto.
 
 
Jau ziņots, ka šajā pavasarī starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2014" Jēkabpils Tūrisma informācijas centrs Jēkabpili prezentēja ar citām Zemgales pašvaldībām kopīgā stendā, kas apmeklētājus vilināja ar īstu vikingu kuģi "Nameisi", lai akcentētu Zemgales vēsturisko saistību ar vikingiem.
 
 
Daugava bija svarīgs ūdensceļš, ko izmantoja gan balti, gan austrumslāvi, gan ģermāņi, bet sevišķi aktīvi -- Skandināvijas iedzīvotāji -- vikingi. "Nameisis" pēc izstādes devās ekspedīcijā pa Daugavu.

Atstājiet komentāru