2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Svētā Miķeļa baznīcai atjaunotas trīs fasādes (FOTO)

Jēkabpils Svētā Miķeļa baznīcai atjaunotas trīs fasādes (FOTO)

Šovasar Jēkabpils Svētā Miķeļa evaņģēliski luteriskai baznīcai par saziedotajiem līdzekļiem tika rekonstruētas trīs fasādes.

Būvdarbi tika uzsākti šī gada maija otrajā pusē un turpinājās līdz septembra vidum, kuru laikā fasādēm tika atjaunots apmetums, kā arī tās tika krāsotas. Svaigu krāsojumu ieguvuši arī logi. Baznīcas fasāžu rekonstrukciju veica SIA „Ošukalns celtniecība", savukārt nepieciešamo būvtehniku nodrošināja Ramirent Baltic AS Rīgas filiāles Jēkabpils nomas punkts.

Līdz šim projektam „Dievnama atjaunošana" kopumā saziedoti aptuveni 18000,00 EUR, kas ir izlietoti dievnama uz Brīvības, Dambja un A. Pormaļa ielām vērsto fasāžu remontdarbiem, taču lai paveikto darbu pilnībā apmaksātu vēl nepieciešami ap 6000,00 EUR. Rekonstrukcijas kārtu gaida arī baznīcas ieejas fasāde ar zvanu torni, tādēļ ziedojumu vākšana turpinās, lai dievnama atjaunošanas projekta I kārta tiktu pilnībā pabeigta.

Ziedojumu vākšanas akcijā „Atjauno Sv. Miķeļa baznīcu!" aicināts iesaistīties ikviens, kurš var sniegt finansiālu atbalstu baznīcas renovācijai, ziedojot šim projektam paredzētā kontā LV13UNLA0050020965421, Reģ. Nr. 90000310180. Tāpat ziedojumu var atnest uz Jēkabpils Sv. Miķeļa ev. lut. draudzes kanceleju, kas atrodas Brīvības ielā 125, un nodot draudzes sekretārei, kura ziedoto naudas summu ieskaitīs projektam paredzētajā kontā.

Vēršam uzmanību, ka ar oktobri vairs nebūs iespēja ziedot pa maksas tālruni. Tā kā ziedojumu tālruņa uzturēšana nedeva vēlamo rezultātu, tika pieņemts lēmums atteikties no šī pakalpojuma.

Jēkabpils Sv. Miķeļa ev. lut. draudze pateicas būvdarbu veicējiem par rūpīgo un kvalitatīvo darbu. Liela pateicība tiek izteikta Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Virsvaldei, Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, pilsētas un apkārtējo novadu uzņēmējiem un citām organizācijām par finansiālo un materiālo atbalstu, kā arī ikvienam, kurš ziedojis dievnama atjaunošanai.
 

Projekta menedžere Santa Ancīte 

Atstājiet komentāru