2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilī šodien lielā rudens andele - Miķeļdienas gadatirgus

Jēkabpilī šodien lielā rudens andele - Miķeļdienas gadatirgus

Miķeļi – viena no lielākajām rudens saulgriežu dienām. Miķelis dainās saukts par labu un bagātu vīru, arī par maizes tēvu, jo Miķeļi iekrīt visbagātākajā gadalaikā, tāpēc tie ir ražas svētki un tirgus diena.
 
 
Kā katru rudeni, tā arī šo Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā, šodien notiek Miķeļdienas gadatirgus ar ieskatu Miķeļu svinēšanas tradicionālajās norisēs, plašu izklaides programmu un iespēju tirgoties un iepirkties.
 
 
Lai tirgotājiem un pircējiem būtu lustīgāks prāts, tirgotājus un pircējus ar savām dziesmām priecēs grupas „Dricānu Dominante", „Latgales dāmu pops" un „Velvet", kā arī Krustpils kultūras nama folkloras kopa un pūtēju orķestris, un dejotāji.
 
 
Protams, būs daudz dažādu atrakciju un konkursu lieliem un maziem! Notiks arī tradicionālais konkurss „Varenākais ķirbis", kurā noteiks veiksmīgāko šīs lielās ogas audzētāju. Par tādu darbu veiksminieks saņems vērtīgu balvu.
 
 
Aicinām uz lielo rudens andeli lauksaimniecības produkcijas ražotājus, amatniekus un mājražotājus. Savu dalību piesakiet Jēkabpils pilsētas domes Vienas pieturas aģentūrā vai pa telefoniem 65236777 un 65207305.
 
 
Uz tikšanos Miķeļdienas gadatirgū!
 
 
Krustpils kultūras nama pasākumu organizatore Zinaīda Dzintare

Atstājiet komentāru