2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Šodien pēcpusdienā Jēkabpilī darbu sāks 12. Saeimas vēlēsanu iecirkņi

Šodien pēcpusdienā Jēkabpilī darbu sāks 12. Saeimas vēlēsanu iecirkņi

12.Saeimas vēlēšanu iecirkņi darbu sāks šodien, vēlā pēcpusdienā,informē Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa. Jēkabpilī durvis vērs vēlēšanu iecirkņi – Pašvaldības ēkā Brīvības ielā 45, Jēkabpils Pamatskolā, Pirmsskolas izglītībības iestāde “Auseklītis’’, Krustpils dzelzceļa stacijā. Vēlēšanu iecirknī Jēkabpils Tautas namā iespējams nodot balsi balsi glabāšanā 1., 2. un 3.oktobrī iecirkņa darba laikā, bet Jēkabpils Agrobiznesa koledžā, Jēkabpils 2.un 3.vidusskolā iecirkņi nav pieejami cilvēkiemn ar kustību traucējumiem.
 
Līdz vēlēšanu dienai, kas būs sestdien, 4.oktobrī, lielākajā daļā iecirkņu nobalsot nevarēs, bet tajos jāpiesaka balsošana atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nobalsot vēlēšanu iecirknī, kā arī šajā laikā iecirkņos varēs iepazīties ar deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību.
 
Pirms vēlēšanu dienas iecirkņi Latvijā būs atvērti pirmdien, 29.septembrī, no plkst.17 līdz 20, otrdien, 30.septembrī, no plkst.8 līdz 11, trešdien, 1.oktobrī, no plkst.17 līdz 20, ceturtdien, 2.oktobrī, no plkst.9 līdz 12, savukārt piektdien, 3.oktobrī, no plkst.10 līdz 16.
 
Trešdien, ceturtdien un piektdien atsevišķos vēlēšanu iecirkņos būs iespējams nodot balsi glabāšanā. Balsis glabāšanā varēs nodot 61 no 953 Latvijas vēlēšanu iecirkņiem, tāpēc šo iespēju vēlētāji aicināti izmantot, ja vēlēšanu laikā dosies izbraukumā uz ārzemēm vai nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī darba dēļ.
 
Vēlēšanu dienā, 4.oktobrī, būs iespējams nobalsot no plkst.7 līdz 20 jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā.
 
CVK atgādina, ka balsošanas dokuments Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņa pase, kurā izdarāma atzīme – spiedogs – par dalību vēlēšanās. Savukārt vēlētājiem, kuriem nav derīgas pases, bet ir tikai personas apliecība, lai piedalītos vēlēšanās, līdz 3.oktobrim jāizņem vēlētāja apliecība, ko var saņemt bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kur izsniegta personas apliecība.
 
Informācija par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laiku ir pieejama CVK interneta vietnē "cvk.lv", pa tālruni 67049999 vai pašvaldībās. CVK uzziņu tālrunis strādā katru dienu, arī brīvdienās, no plkst.8 līdz 20, bet 3. un 4.oktobrī tālruņa darba laiks būs no plkst.7 līdz 24.
 
12.Saeimas vēlēšanām ir izveidoti 1052 vēlēšanu iecirkņi, no tiem 99 iecirkņi atradīsies ārvalstīs.

Atstājiet komentāru