2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpilī un Preiļos bezmaksas pārbaudīs automašīnas

Jēkabpilī un Preiļos bezmaksas pārbaudīs automašīnas

No 2014. gada 14. līdz 28. oktobrim dažādās Latvijas pilsētās "Drošas Braukšanas Skola" (DBS) sadarbībā ar autoservisu tīklu "Bosch Car Service" un "Ceļu Satiksmes Drošības direkciju" (CSDD) veiks apjomīgu bezmaksas automobiļu elektroiekārtu pārbaudi.
 
Akcijas laikā, izmantojot "Bosch Car Service" diagnostikas iekārtas, automašīnām tiks pārbaudīti tie mezgli un sistēmas, kuras parasti nav iespējams izvērtēt ikgadējās tehniskās apskates laikā.  Tādējādi automašīnu īpašnieki varēs uzzināt, vai viņu automašīnām strādā visas drošības sistēmas, par kuru korektu darbību ir grūti spriest bez diagnostikas iekārtām.
 
Lai taupītu laiku un akcijas laikā palīdzētu pēc iespējas vairāk autovadītājiem, katram automobilim tiks veikta viena pārbaužu programma. Auto īpašniekiem būs iespēja izvēlēties, vai viņi grib pārbaudīt drošības sistēmas (ABS, ESP, gaisa drošības spilvenus u.c.) vai arī būtiskākos elektroapgādes mezglus (akumulatoru, starteri, ģeneratoru). Neatkarīgi no izvēlētas pārbaudes, visām mašīnām paralēli tiks pārbaudīta arī lukturu darbība un to regulējums.
 
"DBS", "Bosch Car Service" un "CSDD" kopīgās akcijas automašīnu bezmaksas drošības sistēmu, elektroapgādes un lukturu pārbaudes notiks:
 
15. oktobrī 11:00 – 18:00 Jēkabpils – CSDD, Ārijas Elksnes iela 2
16. oktobrī 11:00 – 18:00 Preiļi – CSDD, Brīvības iela 76

Akcijas organizatori uzskata, ka daudzi autovadītāji, kuru īpašumā ir vairākus gadus vecas automašīnas, kas sen nav pārbaudītas ar diagnostikas iekārtām, bieži nemaz pat nenojauš, ka viņu braucamrīkiem nepilnvērtīgi darbojas viena vai vairākas drošības sistēmas un/vai elektroapgāde. Pateicoties veiktajām pārbaudēm, braucēji ziemā varēs justies drošāk, jo būs pārliecināti, ka to automašīnas darbojas pilnvērtīgi, vai arī uzzinās, kam jāpievērš uzmanība, dodoties uz servisu.
 
Turklāt katrs autovadītājs, kurš izmantos šo bezmaksas auto pārbaudi, saņems dāvanu no "Bosch Car Service" – servisa grāmatiņu un "What Car" žurnālu. Katru dienu tiks izlozēta arī viena DBS ziemas braukšanas kursa dāvanu karte.
 
Avoti: LETA un automedia.lv

Atstājiet komentāru