2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

SPRK šodien lemj par ūdenssaimniecības tarifu palielināšanu Jēkabpilī

SPRK šodien lemj par ūdenssaimniecības tarifu palielināšanu Jēkabpilī

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome sēdē šodien lems par pašvaldības uzņēmuma "Jēkabpils ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, kas paredz to pieaugumu, liecina regulatora padomes sēdes darba kārtība.
 
 
Uzņēmums iecerējis palielināt ūdensapgādes tarifu par 9% - līdz 0,88 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa par kubikmetru, savukārt kanalizācijas tarifu plānots celt par 28% - līdz 1,24 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa.
 
 
Kompānija norādījusi, ka tarifu izmaiņas saistītas ar realizācijas apmēru samazināšanos, elektroenerģijas sadārdzināšanos un pamatlīdzekļu apmēra palielināšanos. Tarifu izmaiņas varētu stāties spēkā no 2015.gada.
 
 
Tāpat regulatora padomes sēdes darba kārtība iekļauti jautājumi par universālā pasta pakalpojuma saistībām, numerācijas lietošanas tiesību piešķiršanu vairākiem komersantiem, koģenerācijas tarifu aprēķināšanas metodiku, informāciju elektroenerģijas un dabasgāzes galalietotājiem, kā arī paredzēts uzklausīt ziņojumu par balss savienojumu pabeigšanas fiksētā vietā individuālā publiskajā telefonu tīklā tirgus analīzi.
 
 
"Jēkabpils ūdens" ir dibināts 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5,734 miljoni eiro - tas pieder Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, liecina informācija datubāzē "Lursoft".
 
 
 

Atstājiet komentāru