2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Pēcpusdienā jēkabpiliešiem Naktssargs dāvinās atstarotājus

Pēcpusdienā jēkabpiliešiem Naktssargs dāvinās atstarotājus

Šodien pēcpusdien no pulksten 16.00 līdz 17.00 Jēkabpilī veikala Maxima Brīvības ielā apkārtnē jēkabpiliešiem dāvinās atstarotājus.

 

Jēkabpils domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sleže informē, ka atstarotāju dāvināsana notiks  AAS "Gjensidige Baltic" kampaņā. Atstarotājus dāvinās simbolisks tēls - kompānijas "Gjensidige Baltic" Naktssargs.

 

Atstarotāju dāvināsšanas kampaņa norisinās visās Latvijas pilsētās, iedzīvotājiem dāvinot vairāk nekā 2000 atstarotājus. Kampaņas mērķis ir atgādināt par atstarotāju un atstarojošo vestu nepieciešamību.

 

Aicinājumi lietot atstarotājus nav tikai kampaņa, ceļu satiksmes noteikumos sacīts, ka diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, kā arī apdzīvotās vietās, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai nomali, jālieto gaismas atstarotājs vai cits gaismu atstarojoša materiāla elements vai jātur rokā iedegts lukturītis.

 

 

Autobraucēji zina – diennakts tumšajā laikā autovadītājs gājēju bez atstarotāja pamana tikai pēdējā brīdī (25–40 m attālumā), kad no avārijas praktiski vairs nav iespējams izvairīties. Savukārt atstarotāja atspīdināto gaismu autovadītājs, braucot ar tuvajām gaismām, pamana no 140 m attāluma, braucot ar tālajām gaismām – pat no 400 m attāluma. Tātad gājēju pamanīšanas attālums, lietojot atstarotāju, palielinās 5–10 reizes, un tas ir pietiekami ilgs laika sprīdis, lai vadītājs laikus reaģētu un izvairītos no sadursmes ar gājēju.

Atstājiet komentāru