2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Pievakarē no Jēkabpils līdz Krāslavai uz autoceļiem veidojas apledojums

Pievakarē no Jēkabpils līdz Krāslavai uz autoceļiem veidojas apledojums

Slideno ceļu posmu kaisīšanas darbos šodien bijušas iesaistītas 67 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.
 
 
Patlaban veidojas apledojums un apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem Daugavpils virzienā no Jēkabpils līdz Krāslavai, Jelgavas virzienā no Jelgavas līdz Meitenei, Siguldas virzienā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam, Liepājas virzienā no Kalnciema līdz Saldum un Ventspils virzienā no Kūdras līdz Usmai.
 
 
Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Cēsu, Daugavpils, Preiļu, Tukuma, Talsu, Dobeles un Jelgavas apkaimēs.
 
 
LVC informē, ka pievakarē arī  Kurzemē, valsts centrālajā daļā un Latgalē vietām braukšanu apgrūtina apledojums jeb tā sauktais "melnais ledus". Rēzeknes pusē novēroti nokrišņi slapja sniega un lietus veidā. Gaisa temperatūra ir no mīnus 1 līdz pluss 4 grādiem.
 
 

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.
 
 
Šī nedēļas nogale uz Latvijas autoceļiem izvērsusies traģiska, laupot dzīvību diviem cilvēkiem.

Atstājiet komentāru