2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpilī norit seminārs par cilvēktirdzniecības novēršanu

Jēkabpilī norit seminārs par cilvēktirdzniecības novēršanu

21.-22. maijā Jēkabpilī, viesnīcā "Daugavkrasti", Mežrūpnieku ielā 2, notiks HESTIA* apaļā galda diskusija par cilvēktirdzniecības novēršanu, kurā piedalīsies dažādu jomu speciālisti.

21.maijā diskusija paredzēta no plkst. 10:00 - 18:30. Tēmas: Politikas plānošana cilvēktirdzniecības novēršanas jomā un starpinstitūciju sadarbības koordinēšanas mehānisms; cilvēku tirdzniecības formas, to izplatība Latvijā; fiktīvo laulību jēdziens, definīcijas/izpratne latviešu valodā, to atšķirības un/vai vienojošie elementi; pazīmes, kas norāda uz fiktīvām laulībām kā cilvēktirdzniecības formu; fiktīvo laulību slēgšana un šķiršana/atzīšana par spēkā neesošām, tiesvedība Latvijā; vervēšana fiktīvām laulībām – biežākie scenāriji/vervēšanas veidi/mērķa grupas/mērķa valstis.

22.maijā diskusija notiks no plkst. 9:00 - 16:00. Tēmas: Institūciju sadarbības modelis cilvēku tirdzniecības mazināšanā Latvijā, cilvēku tirdzniecības aktualitātes Latvijā, Eiropā, pasaulē; Latvijā pirmais Uzticības tālrunis cilvēku tirdzniecības novēršanai; cilvēku tirdzniecības upuru atpazīšana, darbam ar cilvēku tirdzniecības upuri nepieciešamās zināšanas un prasmes; rehabilitācijas pakalpojumu tīkls, starpinstitucionāli koordinēti atbalsta pakalpojumi cilvēku tirdzniecībā cietušām personām un viņu ģimenēm; rehabilitācijas būtiskie akcenti; prevences aktivitātes Latvijā, lai mazinātu fiktīvo laulību izplatību Latvijā un Eiropas Savienībā; diskusija par vidē nepieciešamiem resursiem, preventīvajām aktivitātēm, lai ierobežotu fiktīvās laulības.

Aktivitāti īsteno Iekšlietu ministrija un biedrība "Patvērums "Drošā māja"".

 

Atstājiet komentāru