2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Brīdinājuma zīmes pie Daugavas, par bīstamību peldēties, neliks

Brīdinājuma zīmes pie Daugavas, par bīstamību peldēties, neliks

Brīdinājuma zīmes par peldēšanās bīstamību Daugavā pie Jēkabpils netiks liktas, Radio 1 apliecināja Jēkabpils pilsētas domes izpilddirektors Guntars Gogulis.

“Jēkabpilī ir tikai viena oficiālā peldvieta un tā ir Radžu ūdenskrātuves pludmale. Pilsētas teritorijā ir ļoti daudz ūdenstilpņu, tomēr visas tās nav atzītas kā peldēties drošas un tas nozīmē, ka bīstamība pastāv visur. Daugavas gultne mainās ļoti intensīvi, taču tas, ka ta nav atzīta ka oficiāla peldvieta neattur iedzīvotājus tur peldēties. Ja tiks izvietotas brīdinājuma zīmes pie tilta vai pie Bebru mikrorajona, nedomāju, ka tas kādu atturēs,” pauda Guntars Gogulis.

Viņš arī atzīst, ka, ja vienā vietā izvietos šādas zīmes, tad jāliek pilnīgi visās ūdenstilpņu pieejamās vietās, ko izdarīt nav reāli. Par savu drošību ir jādomā katram pašam, kā arī vasaras sezonā īpaši pie ūdenstilpnēm jāuzmana bērni

Jāpiebilst, ka Radžu ūdenskrātuves pludmalē šovasar uzstādīti jauni atpūtas objekti - uzbērtas smiltis, uzstādīti jauni koka atpūtas zviļņi un divas pārģērbšanās kabīnes. Lai nodrošinātu lietus ūdens noteci, no auto stāvlaukuma ir padziļināts un ar akmeņiem izlikts grāvis, kā arī ierīkota ūdens uztveršanas aka. Teritorijā ir uzstādītas pārvietojamās tualetes, izvietotas informācijas zīmes, savukārt ūdenskrātuvē drošības nolūkos ir izvietotas arī bojas.

Atstājiet komentāru