2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Trūcīgo ģimeņu mazuļiem Jēkabpilī saziedoti 487 eiro

Trūcīgo ģimeņu mazuļiem Jēkabpilī saziedoti 487 eiro

Labdarības akcijas „Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” ietvaros „Maxima Latvija” veikalos Jēkabpilī maijā saziedoti 487,25 eiro. Kopumā akcijai „Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” visā Latvijā maijā saziedoti 11 060,80 eiro.

„Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” ir labdarības organizācijas Ziedot.lv rīkota akcija sadarbībā ar SIA „Maxima Latvija” un reģionālajām organizācijām, kuras mērķis ir palīdzēt ap 2000 bērnu no maznodrošinātām ģimenēm līdz 2 gadu vecumam. Atbalsts ģimenei un bērnam tiek sniegts nedēļu pirms bērna kopšanas pabalsta saņemšanas. Šajā laikā projekta ietvaros ģimenēm katru mēnesi tiek nodrošinātas autiņbiksītes un piena maisījumi 16 eiro vērtībā, kas sedz vienas nedēļas izdevumus šīm mazulim ikdienā nepieciešamajām precēm. Labdarības akcijai „Palīdzi trūcīgiem mazuļiem” maijā saziedotie līdzekļi tika pārskaitīti Ziedot.lv fondam, kas ir projekta īstenotāji.

Kopumā maijā 550 bērni no maznodrošinātām ģimenēm līdz 2 gadu vecumam no Amatas, Alūksnes, Balvu, Dagdas, Ezeres, Jelgavas, Liepājas, Limbažu, Līvānu, Madonas, Rēzeknes, Rīgas, Tukuma, Ugāles un Viesītes novadiem saņēma palīdzību – autiņbiksītes un piena maisījumus – kura ar labdarības organizācijas Ziedot.lv un reģionālo organizāciju starpniecību nonāca līdz ģimenēm.

„Lielā daļā gadījumu palīdzam trūcīgām vientuļajām māmiņām, kuras nereti ieslīgt depresijā, kad rūpes par bērniņu atsakās uzņemties tētis. Tādēļ liels gandarījums ir saņemt atsauksmes no šīm māmiņām, kad viņas atzīst, ka saņemtā piena paka un autiņbiksītes ir bijis kā stimuls saņemties rūpēm par savu mazuli un apzināties, ka nav palikušas vienas ar savām problēmām,” stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, norādot, ka nereti māmiņas izmisumā apsver iespēju pat atteikties no bērniņa, tādēļ svarīgi, ka īstajā brīdi var sniegt praktisku un cilvēcisku palīdzību.

Jānis Beseris„Maxima Latvija” Komunikācijas vadītājs

Atstājiet komentāru