2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Par slepkavību policistam, iespējams, atņems titulu “Gada jēkabpilietis”

Par slepkavību policistam, iespējams, atņems titulu “Gada jēkabpilietis”

Par slepkavību notiesātajam, bijušajam policistam Salvim Tihanovskim varētu atņemt „Gada jēkabpilieša” titulu.

 

Tiekoties preses konferencē ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Leonīdu Salceviču, priekšsēdētāja vietnieku Jāni Raščevski un izpilddirektoru Guntaru Goguli, Radio1.lv uzdeva jautājumu vai pašvaldībā ir paredzēti noteikumi, kā tiek atņemts tās piešķirtais pagodinošais tituls, ja persona, kas to saņēmusi izdarījusi ar šo titulu nesavienojamu rīcību.

 

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs sacīja, ka šāda kārtība nav paredzēta. Līdz šim pašvaldības tituli “Gada jēkabpilietis” un “Goda pilsonis” tiek piešķirti uz mūžu. Taču līdz šim arī nav bijis precidentu, kad kādam piešķirtais tituls būtu jāatņem.

 

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis atzina, ka šī situācija rosina uz pārdomām un turpmāk varētu tikt izmainīts „Gada jēkabpilieša” un “Goda pilsoņa” konkursa nolikums, paredzot to noteiktos gadījumos atņemt.

 

Salvis Tihanovskis goda titulu “Gada jēkabpilietis” ieguva, kad 2011. gadā 25.februārī palīdzēja aizturēt spēļu zāles „Fēnikss” aplaupītājus un smagi tika ievainots. Toreiz par drosmi un pašaizliedzību cīņā ar noziedzniekiem viņš saņēma gan policijas apbalvojumu, gan Jēkabpils pilsētas pašvaldības piešķirto titulu. Taču tagad lielākā daļa pilsētnieku uzskata, ka tituls ir jāatņem. Lēmums ir Jēkabpils domes ziņā.

 

Jau ziņots, ka Salvis Tihanovskis pirms vairākiem gadiem kopā ar savu brālēnu, cietuma uzraugu Kasparu Tihanovski bija piekāvuši līdz nāvei kādu 58 gadus vecu vīrieti. Tādējādi viņi atriebās par cietuma uzrauga bijušās draudzenes piekaušanu. Abi vīrieši noziegumu pastrādāja 2013.gada pēdējās dienās, smagā alkohola reibumā. Cietušais vīrietis, pēc saņemtajiem sitieniem, slimnīcā nomira.

 

Foto: jpb.lv

Komentāri (0-4/4)

  • Linda
    02.07.2018 18:23
    Jā, es arī par to, ka vairāk pozitīvisma vajag.
  • Domāju
    02.07.2018 18:23
    ka Salvim tituli tika piešķirti par panākumiem un nopelniem! Kāpēc tie būtu jāatņem pēc dažiem gadiem??? Tiem, kas valsti nolaiduši līdz gruntij, gan piešķir ordeņus un apbalvojumus un turpina to darīt ar vēl lielāku entuziasmu.
    Tas viss ir tik dumji! Kā smilšu kastē... paspēlējies, tagad pietiek.
    Izbeidziet vienreiz par katru negāciju rakstus taisīt! Vairāk pozitīvisma!
  • ....
    02.07.2018 18:23
    Lāsma Žikova:
    Vai tad tas nenotika automātiski? Slepkavība > visus titulus nost.

    nerunā muļķības.
  • Lāsma Žikova
    02.07.2018 18:23
    Vai tad tas nenotika automātiski? Slepkavība > visus titulus nost.

Atstājiet komentāru