2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Prezidents uzskata, ka uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešama ilgstoši stabila nodokļu politika

Prezidents uzskata, ka uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešama ilgstoši stabila nodokļu politika

Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešama ilgstoši stabila nodokļu politika, šādu viedokli tikšanās laikā ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) dalībniekiem, tajā skaitā arī Leonīdu Salceviču, paudis Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

 

Kā viens no svarīgākajiem jautājumiem, kas tika pārrunāts tikšanās laikā, ir pašvaldībām pieejamo finanšu resursu palielināšanas iespējas. LLPA norādīja, ka jāstrādā, lai pilnā mērā nodrošinātu pašvaldībām pieejamo finanšu resursu samērojamību ar pašvaldību veicamajām funkcijām, sevišķi jaunu uzdevumu piešķiršanas gadījumos, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

 

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs un partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs, kas šobrīd pilda LLPA prezidenta pienākumus, piebilda, ka pašvaldības arī ļoti reāli skatās uz valsts budžeta iespējām, reizē aicinot papildu slogu īstermiņa budžeta plānošanas kontekstā neuzlikt uz pašvaldību pleciem. Valsts prezidents piekrita, ka valsts budžeta veidošanas procesā pašvaldībām jāspēj saglabāt iespējas veikt savas funkcijas.

 

Tāpat sarunā tika apspriests jautājums par Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma efektīvu apguvi. LLPA norādīja, kā ir jāturpina darbs, lai efektīvi apgūtu pieejamo ES fondu finansējumu ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā.

 

Abas puses vienojās par regulāru sadarbību arī turpmāk, veidojot līdzīgas tikšanās.

 

Sarunā piedalījās Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Māris Kučinskis, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidējošās pilsētas Rīgas domes priekšsēdētājs Ušakovs, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, kā arī Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

 

Tāpat ar prezidentu tikās Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kā arī Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Ventspils pilsētas domes pārstāvis Aivars Lembergs.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru