2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpilī jau otro gadu norisināsies Karjeras nedēļa skolēniem

Jēkabpilī jau otro gadu norisināsies Karjeras nedēļa skolēniem

No 13.-17.oktobrim Jēkabpilī norisināsies Karjeras nedēļa, ko jau otro gadu pēc kārtas rīko Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību. Karjeras nedēļas atklāšanas pasākums „Kāpēc pielaikot karjeras kurpes?” notiks 13.oktobrī pulksten 13.00 Jēkabpils Tautas namā.
 
 
Karjeras nedēļas ietvaros norisināsies vairāki pasākumi: diskusija par jauniešu līdzdalības un motivācijas tēmu, jauniešu tikšanās ar savas jomas profesionāļiem (piemēram, modes mākslinieci Indru Salceviču), orientēšanās sacensības pilsētā, izglītojoši pasākumi skolēniem un lekcijas vecākiem. Tāpat plānotas arī skolēnu vizītes dažādos Jēkabpils uzņēmumos, kas pagājušajā gadā izraisīja īpaši lielu dalībnieku interesi. Plašu aktivitāšu programmu savas iestādes audzēkņiem izveidojušas arī Jēkabpils pilsētas izglītības iestādes. Ar pilnu Karjeras nedēļas programmu iespējams iepazīties www.jekabpils-jauniesi.lv un www.jekabpils-bjc.lv.
 
 
Par Karjeras nedēļu 2014

Karjeras nedēļa ir pasākumu cikls, kur jauniešiem ir iespēja tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, karjeras konsultāciju laikā uzzināt savus talantus un pilnveidojamās puses, „projektēt" savu nākotnes profesiju un dzīvesveidu, piedalīties radošajās darbnīcās, konkursos, laimēt balvas un iesaistīties citās aktivitātēs.
 

Karjeras nedēļa no 13. līdz 17. oktobrim vienlaikus norisināsies 15 Latvijas pilsētās: Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Gulbenē, Cēsīs, Kuldīgā, Alūksnē, Rojas novadā, Ogrē, Saldū un Valmierā. Šogad pasākumos īpaša uzmanība būs pievērsta jauniešu pašizvērtējumam un savu spēju izzināšanai pirms lēmuma pieņemšanas par savu nākotnes profesiju vai nozari.
 

Karjeras nedēļu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra un Eiropas Komisijas Euroguidance tīkla programma sadarbībā ar 15 Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm.
 
 

Karjeras nedēļas ietvaros notiks skolēnu ekskursijas šādos Jēkabpils uzņēmumos un iestādēs:

 

SIA DLLA
SIA BRODOOR
SIA LailaP
SIA SEDUMI
SIA ATSPULGS LOGIEM
SIA GEFA LATVIJA
SIA SOL&VITA
SIA OŠUKALNS

SIA DIŽMEŽS

SIA AUTOBUSU PARKS

JĒKABPILS REĢIONĀLĀ SLIMNĪCA

JĒKABPILS PILSĒTAS PAŠVALDĪBA

SIA LATGRAN

VALSTS POLICIJAS ZEMGALES REĢIONA PĀRVALDES JĒKABPILS IECIRKNIS

SIA JĒKABPILS AUTOBUSU PARKS

JĒKABPILS REĢIONĀLĀ SLIMNĪCA

 

Sīkāka informācija un pieteikšanās: Sarmīte Stikāne

sarmite.stikane@inbox.lv tālrunis 26165237

 
Informāciju publicēšanai sagatavoja:
Lāsma Skļarska
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Jaunatnes lietu speciāliste

Atstājiet komentāru