2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jauns HOPEN veikals Jēkabpilī un konkursa “Atvērti cerībai 3” uzvarētāji (FOTO)

8. jūlijā Jēkabpilī tika atklāts jauns labdarības veikals Hopen. Jaunais veikals atrodās Viestura ielā 7A. Veikals iekārtots atbilstoši Hopen veikalu identitātei un labākajām tradīcijām. Atklāšanas ceremonijā apsveikuma uzrunu teica Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis,  Vidusdaugavas NVO valdes priekšsēdētāja Agita Pleiko, Ogres Trīsvienības baptistu draudzes mācītājs Dainis Pandars, Lūkas fonda un Hopen Grupa valdes priekšsēdētājs Jānis Ģēģeris. Atklāšanas ceremoniju muzikāli bagātināja Liene Pandare, informē uzņēmuma pārstāvis Mārcis Zanerips.

Atklāšanas ceremonijā valdīja labdarības atmosfēra. Agita Pleiko uzvarēja konkursā par Hopen vēsturi, taču savu balvu, dāvanu karti, atdeva citai pasākuma dalībniecei, kura otrā pacēla roku, un arī pareizi atbildēja uz jautājumu, kad reģistrēta labdarības veikala Hopen preču zīme.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis: "Paldies, ka izvēlējāties Jēkabpili kā vietu, kur attīstīt savas idejas un darīt labas lietas. Ikviena uzņēmējdarbība ir vērtīga un atbalstāma, bet šajā gadījumā var teikt, ka mēs redzam mijiedarbību starp garīgo pasauli un materiālo. Ar labdarības ideju, atbalstot nevalstiskās organizācijas caur dažādu projektu realizāciju, jūs dodat iespēju arī citiem iedvesmoties labiem darbiem. Jaunajā Jēkabpils novadā ir daudz aktīvu nevalstisko organizāciju, tāpēc novēlu veiksmīgu sadarbību arī ar mūsu novada organizācijām un veiksmi turpmāko ieceru īstenošanā!"

Jēkabpils labdarības veikala Hopen atklāšanas ceremonijā tika paziņoti projektu konkursa “Atvērti cerībai 3” uzvarētāji. Līdz pēdējam brīdim bija grūti noprognozēt - kurš no dalībniekiem uzvarēs. Projektu konkursā “Atvērti cerībai 3” interneta balsojumā uzvarēja projekts "Ģimenes DNS", savukārt, veikala balsojumā uzvarēja projekts “Ceļojums Kosmosā”. Apkopojot interneta un veikala balsojumus, kopvērtējumā vislielāko punktu skaitu ieguva projekts sportisko un radošo aktivitāšu dienas “IE[SPĒJA]-2021” pilngadīgām personām ar fiziskās un intelektuālās attīstības traucējumiem, ko organizē biedrība “LUX VIRIDIA” kopā ar Ogres novada Sociālo dienestu. Galvenās balvas EUR 1000 ieguvēju no Ogres novada paziņoja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis.  

Ogres novada Sociālā dienesta Dienas centrs "Saime" vadītājs Jurijs Lanavojs: “Dieva bezgalīgā Žēlastība ir dāsnākā un jaudīgākā iespēju darbnīca mūžībā un šajā darbnīcā paiet mūsu ikdiena -mēs dodam viens otram iespēju! Paldies labdarības veikalam Hopen - jūsu dāvātā naudiņa pārtaps brīnišķīgā iespējā gandrīz 100  “radošo un sporta aktivitāšu dienu dalībniekiem sajusties vajadzīgiem, īpašiem un mīlētiem! Gaidīsim jūs ciemos, lai arī jūs iegūtu vēl vairāk.”

2 punkti izrādījās izšķiroši un projekts “Ģimenes DNS” ierindojās otrajā vietā. Balvu nodibinājuma “Fonds Cerība Ģimenei” vadītājai Mudītei Mardokai pasniedza labdarības veikalu HOPEN vadītāja Nita Gaile. Trešās vietas ieguvēju paziņoja Vidusdaugavas NVO valdes priekšsēdētāja Agita Pleiko un šo projektu realizēs biedrība “Kristīgais Izglītības Centrs” un sociālais uzņēmums “PPII Mikausis". Projekti “Gimenes DNS” un “Ceļojums Kosmosā” katrs saņems EUR 500 finansējumu.

Veicināšanas balvu EUR 250 pasniedza Lūkas fonda un Hopen Grupa valdes priekšsēdētājs Jānis Ģēģeris, un to saņēma Vasaras Bībeles nometne (VBS) ,,Iedraudzējies ar Dievu” Krapē. 

Par Labdarības veikalu „Hopen” 

Labdarības veikals „Hopen” ir atvērts kopš 2012. gada. Veikalā pieejamas mājsaimniecības preces, mēbeles, apģērbi un aksesuāri no Zviedrijas, kas ziedoti speciāli labdarības veikalam Latvijā. Veikala nosaukumā ir apvienoti divi vārdi no angļu valodas „hope” jeb cerība un „open” jeb atvērts. Veikala darbības principi dod cerību gan trūcīgiem iedzīvotājiem, kuri var iegūt atbalstu no veikala peļņas, gan jebkuram pircējam, kas var atrast sev piemērotas mājsaimniecības preces vai apģērbu par zemām cenām. Cerība tiek dota arī ekoloģijai, jo vērtīgas lietas netiek izmestas, bet turpina būt noderīgas. Esam atvērti cerībai un labiem darbiem!

Labdarības veikalu peļņa tiek investēta labdarības projektos.Deviņu gadu laikā labdarības veikali Hopen ir atbalstījuši dažādus projektus: Ogres DOMS, biedrības "LUX Viridia" un Ogres novada sociālā dienesta dienas centrs Saime organizētos pasākumus cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem,  Wings of Wheels nometnes cilvēkiem ar kustību traucējumiem, nodibinājumu “Centrs Dardedze”, Ogres īslaicīgās uzturēšanās telpas, starptautiskas jauniešu angļu valodas nometnes, autisma apvienības rokasgrāmatas izdošanu ar vairākām papildtirāžām, Bībeles svētku organizēšanu, mājas atjaunošanu Krapē “Ceļam māju”, humānās palīdzības nogādāšanu Ukrainā u.c.

Labdarības veikali atrodās Ogrē, Skolas ielā 18, Jēkabpilī Viestura ielā 7A, Rīgā, Āgenskalnā, Mazajā Nometņu ielā 32 un Rīgā, Imantā, Kurzemes prospektā 132a.

Komentāri (0-3/3)

  • Anna
    12.07.2021 14:08
    Bobeņa ar lakatiņu ar pa priekšu grozās.
  • Jēkabpiliete
    10.07.2021 08:47
    Vēl viens humpalnieks. Bet ko nu var daudz prasīt no Pleiko.
  • There is something
    09.07.2021 17:10
    people should know about...

Atstājiet komentāru