2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpilī, Auseklīša ielā daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā dega bērnu rati, evakuējās pieci cilvēki (FOTO)

Aizvadītajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 9. jūlija plkst. 6.30 līdz 12. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem un vēl četri izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu plkst. 01.57 Bauskas un Vecumnieku ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Dāviņu pagastu, kur dega saimniecības ēka 120 m2 platībā un tajā esošei 70 m3 malkas. Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja blakus esošo dzīvojamo māju un garāžu. Ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota plkst. 02.49, bet tā likvidāciajs darbi vēl turpinās. 

Piektdien vakarā Jēkabpils novada Sēlpils pagastā dega vieglā automašīna pilnā 8 m2 platībā. Neilgi pirms pusnakts Alīnes ielā Tukumā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji izvilka automašīnu atpakaļ uz brauktuves. Cilvēki no tās bija pašu spēkiem izkļuvuši pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Piektdien stāvlaukumā Vienības ielā Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca no kādas automašīnas iztecējušu eļļu, savukārt Aizkraukles novada Sērenes pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja brauktuvi.

Naktī no piektdienas uz sestdienu pulksten 00:02  VUGD saņēma izsaukumu uz Auseklīša ielu Jēkabpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā dega bērnu rati 1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa informē: “ Kā liecina sākotnējā informācija, 10. jūlijā Jēkabpilī, Auseklīša ielā, daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā dega bērnu ratiņi. Ugunsgrēks tika lokalizēts. Policijā  par notikušo sākts kriminālprocess.”

Viktorija Gribuste informē, ka sestdien vakarā Tukuma novada Engures pagastā divstāvu pirts ēkā dega starpsiena 1 m2 platībā. Iedzīvotāji ugunsgrēku bija nodzēsuši pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Svētdien ugundzēsēji glāvēji devās uz Kuldīgas ielu Tukumā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pašvaldības policijas darbinieki pašu spēkiem caur balkonu jau bija iekļuvuši dzīvoklī un virtuvē izslēguši plīti, uz kuras katliņā bija piededzis ēdiens. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas. Dzīvoklī cilvēki neatradās. 

VUGD atgādina, ka uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts katliņš vai panna var būt iemesls nopietnam ugunsgrēkam, kura rezultātā mājokļa iemītnieku un kaimiņu veselība un pat dzīvība var tikt apdraudēta. Neatstāj ieslēgtu plīti bez uzraudzības!

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā ugunsdzēsēji glābēji no ceļa braucamās daļas novāca nolūzušu koku. 

Svētdien Jelgavas novada Līvbērzes pagastā dīķī tika atrasts bojāgājušais, izcelts krastā un nodots Valsts policijas darbiniekiem. 

Aizvadītajās trīs diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 220 izsaukumus – 90 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem 11 meža ugunsgrēku dzēšanu, 83 uz glābšanas darbiem, bet 47 izsaukumi  bija maldinājumi. 

Foto: Kāpņu telpa pēc ugunsgrēka. Aculiecinieka foto.

Atstājiet komentāru