2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Militāro mācību “Namejs 2021” apmācības norisināsies arī Jēkabpils novada Kūku, Mežāres un Vīpes pagastā

Militāro mācību “Namejs 2021” apmācības norisināsies arī Jēkabpils novada Kūku, Mežāres un Vīpes pagastā

No 18. līdz 26. septembrim Zemessardzes 3. Latgales brigāde militāro mācību “Namejs 2021” laikā īstenos lauka taktisko vingrinājumu, pārbaudot bataljonu spēju veikt uzdevumus konvencionālā apdraudējuma gadījumā. Vingrinājuma aktīvā fāze notiks no 25. līdz 26. septembrim daudzu Latgales, Vidzemes un Sēlijas pašvaldību teritorijās, uz iepriekš saskaņotiem zemes īpašumiem, informē Zemessardzes 3. Latgales brigādes Informācijas daļa.

Militārajā vingrinājumā piedalīsies vairāki simti zemessargu un karavīru no Zemessardzes 3. Latgales brigādes vienībām, tostarp arī rezerves karavīri, kā arī zemessargi un karavīri no citām Zemessardzes brigādēm un sabiedrotie no Kanādas un Lietuvas bruņotajiem spēkiem.

Kolektīvās apmācības ietvaros tiks trenētas darbības dažādu apdraudējumu apstākļos, tāpat tiks pilnveidotas komandvadības spējas, stiprināta sadarbība starp apakšvienībām un pārbaudītas vienību spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas iesaistot mobilizācijas resursus.

Iedzīvotāju ievērībai!

Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljons militāro mācību “Namejs 2021” aktīvās fāzes laikā  no 24. līdz 26. septembrim veiks mācību uzdevumus un pārvietosies pa valsts un pašvaldību ceļiem Jēkabpils novada Kūku, Mežāres un Vīpes pagastā.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot militārās tehnikas, karavīru un zemessargu formas tērpos ar ieročiem  pārvietošanos arī ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem. Aicinām ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Uzdevumu izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt. Militāro mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības. To laikā izmantotās teritorijas pēc militārajām mācībām tiks sakoptas.

Papildus informācija par militārajām mācībām “Namejs 2021” pieejama, sazinoties pa tālruni 28637064.
Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardze dod iespēju pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. Zemessardze ir izaicinājums ikvienam pilnveidot sevi, iegūstot jaunas zināšanas, organizēti un saturīgi pavadot brīvo laiku.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes pakļautībā atrodas štābs Rēzeknē, četri kājnieku bataljoni Aizkrauklē, Daugavpilī, Preiļu novadā un Rēzeknē, viens nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī un viens kaujas atbalsta bataljons Rēzeknes novada Lūznavā.

Zemessardzē uzņem 18 līdz 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā sadaļā Stājies Zemessardzē. Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, interesenti ir aicināti zvanīt uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811. Vairāk par dienestu Zemessardzē un bataljonu kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes mājaslapā. Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Atstājiet komentāru