2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Ugunsdzēsēji glābēji vairākkārt saukti novākt lūzušus kokus, arī Atašienes pagastā

Ugunsdzēsēji glābēji vairākkārt saukti novākt lūzušus kokus, arī Atašienes pagastā

Aizvadītajā diennaktī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 10 izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste. 

Plkst. 22.48 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas, krēsls un siena 9 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 15 cilvēki. Diemžēl degošajā dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektoru. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 23.24.

VUGD atgādina, ka no 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par ugunsgrēka izcelšanos.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aizkraukles novada Staburaga pagastu, Tukuma novada Jaunpils pagastu un Jēkabpils novada Atašienes paagstu, kur uz ceļa braucamās daļas bija nolūzuši koki. Aizkraukles un Tukuma novados koki tika novākti pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, savukārt Jēkabpils novadā ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un atbrīvoja brauktuvi. Saskaņā ar Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju arī šodien pēcpusdienā gaidāms stiprs un brāzmains vējš. Esiet piesardzīgi – nostipriniet priekšmetus, kas atrodas uz balkoniem vai pagalmos, kā arī nenovietojiet automašīnas lielu koku tuvumā! Aicinām sekot aktuālajai brīdinājumu informācijai sekojiet https://bridinajumi.meteo.lv/!

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112!

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 63 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru