2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Bordāns: Noziedznieka izbēgšanu no Jēkabpils cietuma rūpīgi izvērtēsim

Bordāns: Noziedznieka izbēgšanu no Jēkabpils cietuma rūpīgi izvērtēsim

. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) apzinās iespējamos riskus saistībā ar bēgšanas mēģinājumu Jēkabpils ieslodzījuma vietā un uzskata, ka noziedznieka izbēgšanas fakts tiek rūpīgi analizēts un izvērtēts.

Tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs  informē, ka piektdien Bordāns kopā ar Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Juri Jurašu (JKP) un Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadību ieradās Jēkabpils cietumā, lai novērtētu konkrēto situāciju un iespējamos riskus esošajā infrastruktūrā, ņemot vērā ieslodzītā bēgšanu no cietuma teritorijas šā gada 8.novembrī.

Bordāns uzskata, ka šis gadījums vēlreiz ir apliecinājums, ka Latvijā nepieciešama droša un mūsdienu prasībām atbilstoša ieslodzījuma vietu infrastruktūra.
Tikšanās laikā tika apspriesta nepieciešamība veikt izmaiņas kriminālatbildības noteikšanā par bēgšanu no īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietām, lai sasniegtu soda mērķi un novērstu šādas noziedzīgas darbības.

Jēkabpils vizītes laikā Bordāns tikās ar Jēkabpils novada domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini (LZP) un priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Vanagu (JKP), lai apspriestu aktuālos bērnu tiesību aizsardzības jomas jautājumus gan saistībā ar bāriņtiesas darbu, gan par Latvijas valstspiederīgo bērnu adopciju uz ārvalstīm.

"Sarunā ar ministru pārrunājam aktuālos nozares jautājumus Jēkabpils tieslietu nama darbībā, diskutējām par Jēkabpils cietuma nākotnes perspektīvu, kā arī apskatījām Dzimtsarakstu nodaļas un Bāriņtiesas nākotnes izvietojumu, lai pēc iespējas efektīvāk nodrošinātu pakalpojumu Jēkabpils novada un apkārtējā reģiona iedzīvotājiem," saka Raivis Ragainis.

Jau ziņots, ka 8.novembrī no Jēkabpils cietuma izbēga notiesātais Igors Korolis. Karolis, izmantojot palīglīdzekļus, pārvarēja ieslodzījuma vietas nožogojumu un izbēga no Jēkabpils cietuma.

IeVP Drošības daļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policiju veica operatīvos meklēšanas pasākumus, kā rezultātā tajā pašā dienā plkst.23 persona tika aizturēta, nogādāta policijas iecirknī un pēc tam Jēkabpils cietumā.

Par bēgšanas faktu ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 310.panta, kas nosaka, ka par bēgšanu no ieslodzījuma vietas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Korolis aizturēts netālu no Jēkabpils cietuma, IeVP Drošības daļas amatpersonām sadarbībā ar Valsts policiju veicot kompleksos operatīvos pasākumus personas meklēšanā.

1989.gadā dzimušais Korolis notiesāts par zādzību ar brīvības atņemšanu uz 11 mēnešiem. Viņš par zādzībām tiesāts vairākas reizes.
Par notikušo sākts kriminālprocess par bēgšanas faktu. Bēgšanas apstākļi tikšot skaidroti kriminālprocesa ietvaros.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Sakāmvārds
    12.11.2021 21:35
    Mazie zagļi sēž cietumā, lielos ceļ amatos. D

Atstājiet komentāru