2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Svētku brīvdienās Jēkabpilī dzēsta degoša pirts, Saukā – dūmvadā sodrēji

Svētku brīvdienās Jēkabpilī dzēsta degoša pirts, Saukā – dūmvadā sodrēji

Aizvadītajās piecās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 32 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.
 
Naktī uz svētdienu plkst. 02.11 Jelgavas un Iecavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Salgales pagastu, kur dega vienstāva koka kaķu novietne 110 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 04.57. 

Naktī uz svētdienu plkst. 01.05 Jēkabpils un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ķiršu ielu Jēkabpilī, kur dega saimniecības ēkā izbūvētas pirts telpas 15 m2 un bēniņi 40 m2 platībā. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 03.50. 

Piektdien plkst. 13.51 VUGD saņēma informāciju, ka Kurzemes ielā Tukumā trīsstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas 3 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Diemžēl dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektoru. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 14.19. 

Naktī uz piektdienu Skolas ielā Dobelē piestāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē uz plīts bija piededzis ēdiens 0,2 m2 platībā. Izveidojoties sadūmojumam, nostrādāja dūmu detektors un pamodināja mājas iemītnieku.

Lai novērstu iespējamās traģiskās sekas ugunsgrēkiem, kas izceļas virtuvē, piedegot ēdienam, VUGD aicina iedzīvotājus savus mājokļus aprīkot ar dūmu detektoru, kas savlaicīgi brīdinās par sadūmojumu, un virtuvē novietot ugunsdzēsības pārklāju, ar kuru ātri un viegli var nosegt degošo trauku, tādējādi noslēdzot skābekļa piekļuvi un apslāpējot degšanu. Ja saprotiet, ka ugunsgrēku neizdosies nodzēst paša spēkiem, zvaniet ugunsdzēsējiem glābējiem uz tālruņa numuru 112!

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros trešdien Aizkraukles novada Kokneses pagastā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega plīts un siena 2 m2 platībā, ceturtdien Vircavas ielā Jelgavā dega pirts konstrukcijas 5 m2 platībā, piektdien Tukuma novada Sēmes pagastā vienstāva dzīvojamā mājā apkārt dūmvadam dega siltumizolācija 2 m2 platībā un Tukuma novada Cēres pagastā dega vieglā automašīna 4 m2 platībā, sestdien Bauskas novada Rundāles pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,5 m2 platībā un Bērzes ielā Dobelē dega atkritumi 1 m2 platībā, savukārt pirmdien no rīta Jēkabpils novada Saukas pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,5 m2 platībā. 

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās uz vairāku ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbiem. Ceturtdien pēcpusdienā pēc ceļu satiksmes negadījuma Aizkraukles novada Mazzalves pagastā ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca uz brauktuves izlijušo šķidrumu un sakārtoja to. Brīvības ielā Dobelē pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji demontēja daļu laternas staba un atbrīvoja brauktuvi no atlūzām. 

Sestdien no rīta pēc ceļu satiksmes negadījuma Pūriņu ielā Bauskā ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca uz brauktuves izlijušos šķidrumus un pārvietoja automašīnas, lai atbrīvotu braucamo daļu. 

Sestdien Jēkabpils novada Elkšņu pagastā, Bauskas novada Mežotnes pagastā, Jelgavas novada Svētes pagastā un Upes ielā Iecavā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz brauktuves nolūzušus kokus. 

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma  267 izsaukumus – 59 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 158 uz glābšanas darbiem, bet 50 izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru