2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī kārtējo reizi dzēsti degoši atkritumi graustā Auseklīša ielā

Jēkabpilī kārtējo reizi dzēsti degoši atkritumi graustā Auseklīša ielā

Aizvadītajās trijās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 15 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Piektdien plkst. 13.19 Tukuma, Kandavas, Sabiles un Talsu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Tukuma novada Pūri, kur ražošanas ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu ražošanas ēkas jumts 300 m2 un otrais stāvs 150 m2 platībā. Dzēšanas darbus apgrūtināja ēkas sarežģītais plānojums. Liesmu izplatīšanās tika ierobežota plkst. 16.26, bet tie noslēdzās plkst. 19.20. 

Piektdien plkst. 23.09 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aizkraukles novada Skrīveriem, kur dega saimniecības ēka 40 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 02.41.

Sestdien no rīta Jelgavas novada Līvbērzes pagastā dega āra tualete 6 m2 platībā.

Sestdien vakarā Auseklīša ielā Jēkabpilī piecstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā dega atkritumi 20 m2 platībā. 
Radio1.lv jau ir ziņojis, ka Auseklīša ielas graustos degoši atkritumi tiek dzēsti regulāri, jo īpaši vēsajā gadalaikā, kad šeit patvērumu meklē bezpajumtnieki un cenšoties sasildīties dedzina sadzīves atkritumus.

Svētdien plkst. 11.13 VUGD saņēma informāciju, ka Bauskas novada Īslīces pagastā grāvī redzams degvielas plankums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no lietus notekūdeņu caurules grāvī ieplūdusi viela, veidojot plankumu divu metru garumā. Ugunsdzēsēji glābēji divās vietās uzstādīja absorbējošās bonas kopumā sešu metru garumā. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 12.04. Informācija par notikušo tika nodota arī Valsts vides dienestam. 

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 126 izsaukumus – 38s uz ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Foto: No Radio1.lv arhīva

Atstājiet komentāru