2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Sniega dēļ Jēkabpils autobusu parkam neizdodas izpildīt visus reisus, ātrās palīdzības dienestam kupenas nav traucējušas

Sniega dēļ Jēkabpils autobusu parkam neizdodas izpildīt visus reisus, ātrās palīdzības dienestam kupenas nav traucējušas

SIA “Jēkabpils autobusu parks” maršruta autobusi šodien vairākos reisos pieputināto ceļu dēļ nav varējuši nokļūt līdz galapunktam.

Sarunā ar Radio1.lv SIA “Jēkabpils autobusu parks” valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis sacīja, ka patlaban vēl nevar minēt precīzu reisu skaitu, kuros šoferiem nav izdevies nokļūt līdz galapunktam, aktuālo informāciju dispečerdienests apkopos dienas beigās. Patlaban zināms, ka neizpildīti ir vairāki reisi un vienā gadījumā šoferim nācies rakt laukā kupenā iestigušu autobusu.

SIA “Jēkabpils autobusu parks” vadītāja vietniece Aija Vetere precizēja, ka patlaban zināms, ka aizbraukt  līdz maršruta galapunktam autobusu vadītājiem šorīt nav izdevies Zasas, Sunākstes, Pāpuļu un Mežaratītes virzienos.

Jānis Ščerbickis sacīja, ka, redzot priekšā kupenām aizputinātu ceļu, šoferi tālāk nebrauc un vietā, kur apstājušies nogaida laiku, kad pēc grafika jādodas atpakaļ braucienā, ja ceļš netiek tīrīts. Pasažieri, kas savās pieturvietās nav sagaidījuši plānoto reisu, aicināti zvanīt autobusu parka dispečeram, kurš informēs, kāpēc un, cik ilgi kavēsies plānotais reiss un vai tas šodien tiks izpildīts. Tālruņa numuri ir publicēti autobusu pieturvietās pie kursēšanas grafikiem. Jēkabpils autobusu parka dispečeru var sazvanīt pa tālruņa numuriem - +37129182383 vai 65237730.

NMPD Jēkabpils brigādes galvenais ārsta palīgs Vita Beniņa sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka ātrās palīdzības brigādēm ir izdevies veikt visus izsaukumus un pagaidām lielu problēmu sniega dēļ neesot bijis.

“Iespējams neesam vēl saukti uz attālākajām vietām laukos, kur lielākas kupenas. Visās ātrās palīdzības automašīnās ir arī sniega lāpstas, kuras, ja nepieciešams, var likt lietā,” saka Vita Beniņa, piebilstot, ka šajās dienās tikai vienā gadījumā ātrās palīdzības mediķu brigādei nācies likt lietā sniega lāpstu. Tāpat arī situācijās, kad mediķiem neizbraucama ceļa dēļ neizdodas nokļūt līdz pacientam, palīgā tiek saukts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. 

Savukārt VUGD Jēkabpils novadā pagājušajā diennaktī tikai vienā gadījumā bijis izsaukums saistībā ar sniega un brāzmainā vēja nodarīto postījumu. Jēkabpils novada Rites pagastā ugunsdzēsēji glābēji vakar sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nokritušu koku un atbrīvoja brauktuvi.

Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru