2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Sniegputenis un daudzviet sanestās kupenas radīja pamatīgas problēmas Jēkabpils galvenās egles cirtējiem (PAPILDINĀTS 2X) (FOTO)

(Pievienota pēdējā rindkopa)

Sniegputenis, kura rezultātā Jēkabpilī un Jēkabpils novadā pagājušās diennakts laikā sniega segas biezums pieauga gandrīz līdz 20 centimetriem, un daudzviet puteņa laikā izveidojās pamatīgi sniega sanesumi, sagādājis nopietnas problēmas SIA “Jēkabpils pakalpojumi” komandai, kurai šodien vajadzēja uz Vecpilsētas laukumu Jēkabpilī atgādāt galveno Ziemassvētku egli. 

Smagā tehnika, kas devās pēc egles ir vairākkārt iestigusi kupenās un tai nācies rakties laukā, lai turpinātu ceļu. Vēl pirms pulksten pieciem pēcpusdienā nebija izdevies tikt līdz egles ciršanai. 

Taču, kā informē SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kancāne, uzņēmuma brigāde ir apņēmības pilna nepadoties sniega kupenām un atvest uz pilsētu svētku egli jau šovakar. Vietā, kur tiek cirsta Jēkabpils galvenā Ziemassvētku egle ir nogādāti prožektori, lai izgaismotu apkārtni un tās cirtējiem būtu vieglāk tumsā tikt pie koka. Patlaban esot jau viss sagatavots egles ciršanai (attēlā) un process tuvākajā laikā sāksies. Paredzams, ka vēlu vakarā vai naktī egle tomēr uz pilsētu tiks atgādāta un no rītdienas sāksies tās rotāšana.

Jaunākā informācija liecina, ka egle ap pulksten sešiem vakarā ir atvesta uz Vecpilsētas laukumu. Šovakar egle tika nostiprināta, bet to neizdevās iztaisnot, tas tiks izdarīts trešdien. Egle ir 14 metrus augsta. Ieliekot statīvā tās augstums nedaudz samazinājies līdz 13 metri, egle ir 27 gadus veca. Jau iepriekš ziņots, ka tā nozāğēta Viesītes virsmežniecības mežos.

Foto: SIA “Jēkabpils pakalpojumi”

Komentāri (0-1/1)

  • Egle
    01.12.2021 11:37
    Mani jācērt un jāuzstāda uz 1, Adventi, tad nebūs problēmu.

Atstājiet komentāru