2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils iecirkņa policisti saņem apbalvojumus

Jēkabpils iecirkņa policisti saņem apbalvojumus

5. decembrī Latvijā tiek atzīmēta Policijas darbinieku diena, kas ir iespēja izvērtēt paveikto un pateikties ne tikai policijas darbiniekiem par profesionālu un priekšzīmīgu dienesta pienākumu pildīšanu un augstiem darba rezultātiem, bet arī sadarbības partneriem par ieguldījumu sabiedriskās kārtības nodrošināšanā un ilggadēju un sekmīgu sadarbību, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Policijas darbinieki ik dienu pašaizliedzīgi strādā, lai aizsargātu personu dzīvību, veselību, tiesības, kā arī īpašumu, sabiedrības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem. Policijas darbinieki ir tie, kuri valstī garantē iekšējo kārtību un drošību, kuriem tic un uz kuriem paļaujas sabiedrība. Par valsts iekšējās drošības līmeni un līdz ar to arī par policijas darbu ikviens iedzīvotājs galvenokārt spriež pēc savas personiskās pieredzes. Tiem, kuri apzināti pārkāpj likumus, neapšaubāmi ir jāsaņem pelnītais sods, taču tiem, kuri vēršas pie mums pēc palīdzības – ir jārod pārliecība, ka policists ir tikumības, drošības un kārtības aizstāvis. Strikta, taču godīga rīcība, profesionāli veikti pienākumi un atsaucība – tādi ir Jēkabpils iecirkņa policijas darbinieki.

 „Darbs Valsts policijā nav tikai uzdoto ikdienas pienākumu godprātīga pildīšana, tā ir misija. Darbs ir riska pilns, tas prasa drosmi, spēju pieņemt sarežģītus lēmumus un uzņemties par tiem atbildību. Šajā trauksmainajā laikā, kuru patlaban piedzīvojam, policijas darbinieku darba pienākumi un to nozīme arvien pieaug, taču sabiedrība var būt droša, ka Jēkabpils iecirkņa policijas darbinieki ar vislielāko atdevi pildīs savus pienākumus jebkādos apstākļos,” ar gandarījumu sirdī saka Jēkabpils iecirkņa priekšnieks pulkvežleitnants Rolands Bērziņš. „Sagaidot Valsts policijas 103. gadadienu un policijas darbinieku profesionālos svētkus, visiem Valsts policijas darbiniekiem  novēlu veselību, izturību, iedzīvotāju uzticību un gandarījumu par ļoti labi paveikto darbu! Paldies policijas darbinieku ģimenēm par atbalstu un sapratni!”
Par godprātīgu dienesta pienākumu pildīšanu, sasniegtajiem darba rezultātiem un sakarā ar Valsts policijas 103. dibināšanas gadadienu Jēkabpils iecirkņa policijas darbiniekiem ir piešķirti šādi apbalvojumi: 

Iekšlietu ministrijas “Goda raksts”

•    kapteinim Aleksandram Beļinskim
Iekšlietu ministrijas “Pateicība”
•    virsleitnantei Zanei Grīnbergai
Valsts policijas krūšu nozīme “Par cītību policijā”
•    majoram Andim Bērziņam
•    virsniekvietniekam Ilvaram Konovalovam

Valsts policijas “Goda raksts”

•    majoram Aināram Vingrim
•    virsleitnantam Armandam Stankevičam

Valsts policijas “Pateicība”

•    kapteinei Arinai Umjarovai
•    majoram Rinaldam Boķim

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes “Pateicība”

•    leitnantei Aijai Svikšai
•    leitnantam Artim Krustiņam

Tāpat policijas darbinieki tika apbalvoti ar papildu atvaļinājuma dienām un krūšu nozīmēm „Par izdienu”.

Šajā svētku reizē Jēkabpils iecirkņa priekšnieks pateicās arī sadarbības partneriem par ieguldījumu sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, ilggadēju un sekmīgu sadarbību un sniegto atbalstu Valsts policijai: 
•    Ivetai Skolniecei, SIA „JK Namu pārvalde” sabiedrisko attiecību speciālistei; 
•    Mārtiņam Gluham, SIA „Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājam; 
•    Jānim Lācim, Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona veterānu apvienības zemessargam. 

„Svarīgākais ir atrast spēju nepārstāt sapņot; un sapņot tieši profesionāli. Šis ir mūsu virzītājspēks. Šī ir mūsu nākotne. Ir tik ļoti svarīgi spēt iztēloties visjaukāko vidi, kurā var justies droši un komfortabli, nebaidīties ne par sevi, ne par tuviniekiem. Vēl svarīgāk ir policistam censties ieraudzīt un nesavtīgi tiekties uz šādas vīzijas piepildīšanu. Komunicēt, izprast, būt noderīgam un, kad tas nepieciešams, vienmēr aizstāvēt,” uzsver Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Lauris Arājs un Policijas darbinieku dienā novēl, „Kalpojot mūsu valstij, mēs redzam tās izaugsmi un jūtam godu par doto iespēju sniegt katrs savu ieguldījumu visu labā. Ir tik ļoti svarīgi, ka mums izsaka pateicību, un ir ne mazāk svarīgi, ka arī mēs to izsakām. Vissirsnīgākie sveicieni svētkos un pateicība par darbu visiem policistiem!”

Komentāri (0-1/1)

  • Essss
    03.12.2021 19:13
    Sveiciens kārtības sargiem profesionālajos svētkos!

Atstājiet komentāru