2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Viesītē dzēsta degoša automašīna

Viesītē dzēsta degoša automašīna

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Vakar no rīta Jēkabpils novada Viesītes pagastā dega vieglās automašīnas motortelpa 3 m2 platībā. 

Vakarā Dobeles novada Tērvetes pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, savukārt Aizkraukles novada Seces pagastā sodrēji 1 m2 platībā dega vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā.

Maldīgs ir iedzīvotāju priekšstats, ka sodrēju degšana attīra skursteni un nav bīstama. Laika gaitā dūmvados veidojas mikroplaisas. Degot sodrējiem, karstums un dzirksteles pa šīm plaisām nokļūst dūmvada ārpusē un aizdedzina bēniņos esošās sadzīves mantas un ēkas jumta konstrukcijas, radot plašus un postošus zaudējumus. Lai novērstu ugunsnelaimi, VUGD aicina iedzīvotājus pirms apkures sezonas sākuma veikt dūmvadu tīrīšanu!

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 73 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 34 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru