2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī, izceļoties ugunsgrēkam piecstāvu mājas dzīvoklī, no ēkas evakuējas septiņi cilvēki

Jēkabpilī, izceļoties ugunsgrēkam piecstāvu mājas dzīvoklī, no ēkas evakuējas septiņi cilvēki

Aizvadītajās trijās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 25 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Svētdien plkst. 15.41 Jēkabpils un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ziemeļu ielu Jēkabpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega gulta un sadzīves mantas 10 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 17.07. 

Naktī uz pirmdienu plkst. 01.59 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aizkraukles novada Jaunjelgavu, kur vienstāva dzīvojamās mājas virtuvē dega no gāzes balona noplūstoša gāze un siena 2 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 03.33. 

Savukārt, šorīt no rīta Atmodas ielā Jelgavā piecstāvu dzīvojamai mājai dega pagraba ārdurvis 2 m2 platībā. 

Svētdien plkst. 12.15 VUGD saņēma informāciju, ka Tukuma novada Sēmes pagastā trīsstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 3 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 13.25.

Svētdien plkst. 21.12 Iecavas un Bauskas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Iecavas pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega starpsiena pie plīts 0,5 m2 platībā. Iedzīvotāji degšanu bija likvidējuši pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Naktī uz sestdienu plkst. 03.42 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Pūra ceļu Jelgavā, kur dega vienstāva koka dārza māja 60 m2 un nojume 6 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 05.38.

Piektdien Jelgavas novada Glūdas pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, bet Bauskas novada Rundāles pagastā sodrēji 1 m2 platībā dega divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā. 

Sestdien Rudzu ielā Jelgavā ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja uz ceļa braucamās daļas nokritušu koku. 

Visā Latvijā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 191 izsaukumu – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu, 91 uz glābšanas darbiem, bet 42 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru