2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

VUGD saņem informāciju, ka Jēkabpilī pie tilta uz Daugavas ledus atrodas pieci jaunieši

VUGD saņem informāciju, ka Jēkabpilī pie tilta uz Daugavas ledus atrodas pieci jaunieši

Piektdien vakarā tika saņemts izsaukums uz Jēkabpili, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju pie tilta uz Daugavas ledus atradās pieci jaunieši. Šoreiz glābšanas darbus nebija jāveic, jo jaunieši pirms VUGD ierašanās  saviem spēkiem bija nokļuvuši krastā un aizbēguši, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt apdomīgam un neriskēt ar savu un līdzcilvēku dzīvību pārbaudot ūdenstilpju ledus biezumu un stiprību. Ziemas periodā ielūst ledū un noslīkst ne tikai makšķernieki, bet arī cilvēki, kas, piemēram, pastaigājas vai slidinās pa ledu. Šobrīd ledus ir plāns un nedrošs. 

Pieaugušie, atrodoties uz ledus, rada maldīgu priekšstatu bērnos, ka uz ledus ir droši. Diemžēl bērni, lai arī svarā vieglāki, nespēj objektīvi izvērtēt ledus drošumu. VUGD aicina iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem, neriskēt ar savu veselību un dzīvību, kā arī nepaiet vienaldzīgi garām, ja redzat, ka bērni vai jaunieši slidinās pa nedrošo ledu – brīdiniet viņus par bīstamību. Savukārt, ja pamanāt, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta vai arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvaniet 112!

Atstājiet komentāru